Apraksts

Pabeiguši studijas, jaunieši kā līksmes pārpilns zvirbuļu bars šaujas augšup dzīvē. Mičels Grammatikus, nopietnais reliģijas pētnieks, mistiķis un mīlētājs dodas apceļot pasauli – Grieķijā, Francijā un Kalkutas drūmākajos nostūros meklējot sevi pašu un cerot uz dievišķu atklāsmi vai vismaz Madlīnas mīlestību. Madlīna sūta pieteikumus maģistrantūras studijām Jeilā un uz citām prestižām universitātēm, bet augšup viņu ceļ mīlestība pret Leonardu. Leonards ir saņēmis stipendiju darbam zinātniskā laboratorijā Keipkodā un cīnās ar iekšējiem dēmoniem sevī un citos.

Dž. Jūdžinidesa jaunākā romāna sižets ir vienkāršs, stāstījuma maniere – izklaidējoša, liekot atminēties studiju gadus un jaunības neprātības, bet vienlaikus lasītājs attopas, ka ir ierauts attiecību, pārdomu un notikumu virpulī. Jo vēstījums ir arī par ikvienu no mums, ikvienu, kurš ir mīlējis, meklējis savu ceļu dzīvē un vēlējies kļūt laimīgs.

Džefrijs Jūdžinidess (1960) ir amerikāņu rakstnieks, 2003. gadā par romānu “Midlseksa” saņēmis Pulicera prēmiju, latviski izdots arī viņa pirmais romāns “Jaunavu pašnāvības”. Dž. Jūdžinidesa romāni ir spilgti un piesātināti, to varoņi – personības, bet notikumi balansē uz ticamā un neticamā robežas. Viņa darbi tulkoti vairāk nekā 34 valodās un izdoti daudzās pasaules valstīs.

“Rakstīt vajag tā, it kā jūs rakstītu vislabāko vēstuli savam visgudrākajam draugam. Lasītājam.”
Džefrijs Jūdžinidess
.
No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


“Būdams lielisks, neatvairāms stāstnieks, kas bagātīgi prot izmantot zemtekstus un mājienus, Dž. Jūdžinidess mums atgādina svarīgu patiesību: kaut gan mīlestība ne vienmēr gūst uzvaru, tā iet savu ceļu līdz galam.”
Ketrina Teilore, The Telegraph

“Pats lielākais triumfs šajā tēliem tik dāsni apveltītajā romānā ir mīlas stāsta neierastās beigas – pilnīgi jauns risinājums, kas sniedz gandarījumu.”
Deivids Dalejs, USA Today

“Kā mums visiem zināms, grāmatas nereti stāsta kaut ko par grāmatām, un romāns “Laulību sižets” stāsta par grāmatām vistiešākajā veidā. Šis romāns viscaur ir bagātīgu krāsu un toņu piesātināts – kā liels, krāšņs gobelēns. Ja ieskatīsieties ciešāk, te ir sastopams viss. Neviens sīkums nav pārāk sīks. Neviens atgadījums nav nebūtisks.”
Īens Sansoms, The Spectator

“Džefrija Jūdžinidesa romāns ir maigs, labestīgs, un tajā pausta asredzīga augstsirdība. Vēl vairāk: romānā “Laulību sižets” ir bagātīgi iestrādāts tas, ko mīl tie lasītāji, kuri mīl romānus.”
Kerolina Kelloga, The Los Angeles Times

Publikācijas

Iesaki draugiem