Apraksts

1987
Gaišā pilnmēness naktī Nūrdkosteras pludmalē tiek izdarīta nežēlīga slepkavība. Tās upuris ir jauna sieviete. Slepkavas ir trīs. Kāds mazs zēns nejauši kļūst par slepkavības aculiecinieku.
Kriminālizmeklētājam Tomam Stiltonam neizdodas atklāt nozieguma motīvu un notvert slepkavas. Upura identitāti nav iespējams noskaidrot, un slepkavība paliek neatrisināta mīkla.

2011
Olīvija Renninga Policijas augstskolā savam studiju darbam izvēlas pētīt šo neatklāto slepkavību. Viņa apkopo informāciju no lietas materiāliem, taču visgrūtākais uzdevums izrādās atrast pašu izmeklētāju Tomu Stiltonu.

Silla un Rolfs Berjlindi ir slaveni Zviedrijas filmu scenāristi, kas rakstījuši scenārijus TV detektīvseriāliem “Kaps” (Graven) un “Slepkavības” (Morden), kurus augsti novērtējuši gan skatītāji, gan kritiķi, kā arī veidojuši scenārijus 26 filmām par komisāru Martinu Beku. Romāns “Pilnmēness paisums” ir ieguvis starptautisku atzinību un tiek izdots vairāk nekā divdesmit valstīs.

No zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane.


“Pilnmēness paisums” sākas ar šausminošu slepkavību un finišē ar pārsteidzošu atklājumu. Un laikā starp šiem notikumiem sastopami interesanti tēli, fascinējoši dabasskati un pietiekami bagātīga aizdomu un noslēpumainības deva, kas spēj ilgstoši piesaistīt kriminālromānu fanus. Lielisks un neaizmirstams trilleris, kas sajūsminās visus žanra cienītājus.
Pīters Robinsons, rakstnieks

Aizraujošs augstas klases trilleris, kurā nekas nav tā, kā šķiet.
Allgemeine Zeitung, Vācija

Romāns “Pilnmēness paisums” pārspēj visas cerības. Tam ir spēcīgs sižets, ko radījis profesionāls televīzijas seriālu scenāriju autoru pāris. Lielisks, labi izstāstīts stāsts...
Nordvestnyt, Dānija

Aizraujošs kriminālromāns, kas atklāj dažādus sabiedrības slāņus – bezpajumtniekus, prostitūtas, ļaunprātīgi izmantotus bērnus, politiķus un ietekmīgus biznesmeņus.
Metro

Šķiet nedaudz nepiedienīgi pieteikt divus no iecienītākajiem zviedru rakstniekiem kā “debitantus”, tomēr daļēji tā ir, jo šis ir viņu pirmais izdotais darbs grāmatas formātā. Lieliska debija!
Krimifan, Dānija

Publikācijas

Iesaki draugiem