Apraksts

BĒRNU SLEPKAVAM PA PĒDĀM – BENDE IZDIBINA PATIESĪBU

Neilgi pēc Trīsdesmitgadu kara Bavārijas pilsētā Šongavā no Lehas upes tiek izvilkts mirstošs zēns. Viņam uz pleca ir redzama savāda zīme, kas liek domāt par raganu būšanām, un šongavieši tūdaļ apsūdz vietējo vecmāti Martu Štehlini. Lai nomierinātu pilsētnieku satrauktos prātus, rātskungi mīļuprāt sievieti sodītu ar nāvi jau tai pašā dienā. Bendem Jākobam Kuislam ar spīdzināšanu jāpanāk, lai vecmāte atzīstas noziegumos, taču viņš ir pārliecināts: vecā sieviete nav vainīga. Ar savas meitas Magdalēnas un jaunā pilsētas daktera palīdzību Jākobs izmeklē arī citu bērnu pazušanas un slepkavības apstākļus. Noskaņojums pilsētā sakāpj līdz histērijai. Ja patiesība netiks atklāta tuvākajā laikā, vecmāte mirs.

Olivers Pečs (Oliver Pötzsch, dz. 1970), vācu rakstnieks, jau vairākus gadus strādā Bavārijas televīzijas un radio studijās par scenāristu. Viņš pats ir Kuislu dzimtas pēctecis, kura 300 gadus bija slavenākā benžu dinastija Bavārijā. Romāns “Bendes meita” ir pirmā grāmata sērijā par bendes Jākoba Kuisla izmeklētajiem noziegumiem.

No vācu valodas tulkojusi Baiba Jautaiķe.


Lielisks un aizraujošs stāsts par laiku, kad tika medītas raganas un inkvizitoriem bija darba pilnas rokas. Olivers Pečs, pats būdams bendes dinastijas pēctecis, ir uzrakstījis fantastiski spraigu romānu par dzīvi viduslaiku pilsētā, par pretrunām starp universitātes mediķiem un tautas dziedniekiem.
Publishers Weekly

Romāna “Bendes meita” pamatdoma, ka septiņpadsmitā gadsimta bende ir viens no līdzjūtīgākajiem cilvēkiem visā pilsētā, varētu saistīt lasītājus, kam patīk vēsturiski kriminālromāni ar neparastiem tēliem un kripatiņu šausmu.
Historicalnovels.info

Šis romāns Vācijā bijis populārs jau kopš tā pirmpublikācijas 2008. gadā, un ir viegli saprast, kāpēc. Olivers Pečs ir paveicis lielisku darbu, izstāstot šo stāstu un nodrošinot to ar bagātīgu vēsturisko fonu. Viņa radītie tēli ir ārkārtīgi labi veidoti un ticami.
Booklist

Romāns “Bendes meita” aizved mūs atpakaļ vēsturē uz vietu, kur autopsija bija zaimošana, kafija – eksotisks dzēriens, kaltēti krupji – labākais līdzeklis pret mēri un velns – tikpat īsts kā viss pārējais. Gandrīz kā filmā atdzīvojas septiņpadsmitā gadsimta Bavārijas ainas, skaņas un smaržas, šķetinot aizraujošo stāstu par līdzjūtīgo bendi, kurš turpinās dzīvot lasītāju iztēlē vēl ilgi pēc tam, kad grāmata jau būs nolikta plauktā.
Thebooksmuglers.com

Publikācijas

Iesaki draugiem