Apraksts

Konstanca, 1410 gads. Kad grāfs Ruperts Splendids lūdz skaistās Marijas roku, viņas tēvs meistars Matīss Šērers gandrīz nespēj aptvert savu laimi. Taču tēvs nenojauš, ka iznesīgo precinieku interesē tikai viņa meitas prāvais pūrs un, lai to dabūtu, grāfs būs gatavs arī uz noziegumu.
Marija un viņas tēvs kļūst par nežēlīgas intrigas upuriem, turklāt meitene ar kaunu tiek padzīta no pilsētas bez tiesībām tur jebkad atgriezties. Lai izdzīvotu, Marijai jāpārdod savs ķermenis. Bet meitene negrasās padoties. Viņa domā par atriebību…

Par grāmatas autoriem
Romānu sarakstījuši vācu rakstnieki dzīvesbiedri Inī Kloke (Iny Klocke) un Elmars Volrats (Elmar Wohlrath). Inī Lorenca (Iny Lorentz) ir viņu kopējais pseidonīms. Daiļrades sākumposmā abi autori aizrāvušies ar fantāzijas literatūru, bet kopš 2003. gada pievērsušies vēsturiskajam žanram. Viņu romāni regulāri atrodas bestselleru sarakstu augstākajās vietās.
Pēc romāna Ceļojošā priekameita uzņemta Vācijas un Austrijas televīzijas filma. 2012. gadā tā Vācijā saņēmusi godalgu Diva kā gada veiksmīgākā filma.

No vācu valodas tulkojusi Iveta Galēja.

Iesaki draugiem