Apraksts

Adriana Trigiani ir atzīta rakstniece, dramaturģe un žurnāliste. Viņas darbi tulkoti un izdoti jau vairāk nekā 35 valstīs, un kritiķi no tādiem ietekmīgiem laikrakstiem kā “Washington Post” un “New York Times” viņas romānus raksturo kā “tiramisu dvēselei”, “izsmalcinātus un gudrus” un “žilbinošus”, nonākot pie kopīga slēdziena: “Trigiani radītie varoņi ir tik dzīvi, ka izlaužas no romāna lappusēm” un “viņas rakstības maniere ir eleganta un piesātināta”.

Mazs ciematiņš iespaidīgi krāšņajos Itālijas Alpos divdesmitā gadsimta sākumā ir vieta, kurā kā pusaudži pirmoreiz sastopas Enca un Čiro. Uzplaukst pirmās jūtas, taču tad Čiro pieķer vietējo priesteri skandalozā situācijā. Puisis tiek padzīts no ciemata un spiests slepus bēgt uz Ameriku. Viņš dodas prom steigā, Encai nebildis ne pušplēsta vārdiņa. Drīzumā arī Encai kopā ar tēvu jāpamet valsts.
Viens par otru neko nezinot, abi jaunieši veido dzīvi Amerikā. Tad iejaucas liktenis un abi atkal satiekas – bet arī šoreiz neīstā laikā. Čiro ir brīvprātīgi pieteicies doties Pirmajā pasaules karā, savukārt Enca izveido apskaužamu šuvējas karjeru Metropolitēna operā, iegūstot jaunus draugus elegantos Manhetenas salonos un atstājot pēdas pasaulslavenā dziedātāja Enriko Karūzo dzīvē.
Tā mīlētāji satiekas un šķiras, līdz beidzot mīlestības spēks izmaina viņu abu dzīvi uz visiem laikiem...

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


“Man vienmēr ir paticis lasīt Adrianas Trigiani romānus, bet “Kurpnieka sieva” ir kaut kas pavisam jauns un brīnišķīgs – tas ir aizraujošs, episks vēstījums par sievieti un vīrieti, kuri veidoja Ameriku sapni pa sapnim. Ja šī ir jūsu pirmā tikšanās ar autori, esiet gatavi uzticībai mūža garumā.”
Ketrīna Stoketa, romāna “Kalpone” autore

“Romantisks un vecmodīgā stilā uzrakstīts romāns par diviem zvaigžņu izraudzītiem mīlētājiem – Encu Ravanelli un Čiro Lacāri. Stāsts aizsākas Itālijas Alpos un pa dažādiem ceļiem aizved uz Ņujorkas Mazo Itāliju, Hobokenu, Metropolitēna operas aizkulisēm un Minesotu. Jā, tas ir mīlasstāsts, bet arī slavas dziesma amatnieka darbam, draudzībai un ģimenei. Trigiani ir vizuālu detaļu meistare – viņas apraksti palīdz iztēloties okeāna pārbraucienus, varoņu pārdzīvojumus un to, kāda šķiet un īstenībā ir Jaunā pasaule.”
Washington Post

““Kurpnieka sieva” ir meistardarbs – krāšņs romāns, ko piepilda patiesā dzīve: mīlestība, darbs, zaudējumi, ģimene... Adrianas Trigiani spilgtie apraksti rada lasītājā spēcīgu klātbūtnes un laikmeta izjūtu.”
Andrea, Reading Lark

“Romāna “Kurpnieka sieva” lappusēs atklājas brīnišķīgi romantiska, tomēr saprātīga pasaule, kurā nemanāmi saplūst praktiskais un skaistais. Šis ir pats labākais Adrianas Trigiani darbs – ar izsmalcinātu stāstījumu un sižetu, ko bagātina mūžīgas mīlestības spēks.”
USA Today

“Jums būs grūti nolikt šo romānu malā.”
Richmond Times-Dispatch

Iesaki draugiem