Apraksts

Romāna “Šanhajas meitenes” turpinājums!

Džoja izaugusi Losandželosas Čainataunā, divu mammu – “Šanhajas meiteņu” Pērlas un Mejas – lolota, un visu bērnību filmējusies dažādās Holivudas filmās. Viņa ir kļuvusi par studenti Čikāgas Universitātē un, par šausmām mammai un tantei, no sirds aizrāvusies ar Mao idejām. Pēc strīda ar viņām Džoja aizbrauc uz Ķīnu, lai celtu jauno strādnieku valsti un atrastu savu īsto tēvu, pazīstamu gleznotāju. Baidoties par meitas likteni, Pērla seko Džojai uz valsti, no kuras nav iespējams atgriezties.
Sastapusies ar tēvu, Džoja atklāj sevī mākslinieces talantu un iepazīstas ar Tao – savu lielo mīlestību. Meitene no sirds cenšas kļūt par īstu ķīnieti, taču viņai ir grūti iejusties sistēmā, kur katrs cilvēks ir tikai maza skrūvīte, lēmumus pieņem partija, cieņā ir “ienaidnieku atmaskošana”, darbs triecientempā un cīņa ar imperiālismu. Steigā apprecējusies ar Tao, Džoja dzīvo mazā kopsaimniecībā, strādā uz lauka un līdz mielēm izbauda absurdās saimniekošanas postošās sekas: intrigas, neiedomājamu badu, draugu nāvi un tuvinieku nodevību. Kamēr Džoja cenšas paveikt neiespējamo, Pērla gaida. Gaida, kad Džoja vēlēsies atgriezties mājās...

Lisa Sī (Lisa See) ir ķīniešu izcelsmes amerikāņu rakstniece. Vairāki viņas romāni kļuvuši par The New York Times bestselleriem, tie tulkoti un izdoti 39 valstīs. Smalki analizētās sieviešu savstarpējās attiecības, rūpīgi un patiesi, brīžiem pat skarbi atainotā dzīve Ķīnā un ASV piešķir Lisas Sī romāniem īpašu, neaizmirstamu noskaņu. Ja esat lasījuši vienu viņas darbu, jūs meklēsiet arī nākamos!
Latviešu lasītāji jau iepazinuši viņas romānus “Sniega Roze un slepenais vēdeklis” un “Šanhajas meitenes”.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


Lielisks darbs... romāna “Šanhajas meitenes” burvība nekur nav pazudusi.
The Dallas Morning News

Daudzi lasītāji priecāsies sekot Perlas un Mejas attiecību turpinājumam... Lisa Sī ir radījusi aizraujošu atmosfēru.
Publishers Weekly

Ar katru nākamo romānu Lisa Sī raksta arvien labāk un labāk. Katrs viņas jaunais darbs ir ciešāk savīts, bagātāks ar informāciju; katras nākamās grāmatas varoņi arvien spilgtāk iespiežas atmiņā... Tieši to pašu var teikt arī par romānu “Džojas sapņi”. Tā vēriens ir apbrīnas vērts... Šī ir viena no grūti-nolikt-malā-līdz-pat-četriem-rītā grāmatām... Galu galā tas ir stāsts, kura galvenie varoņi ienāk lasītāja dzīvē, paliek tur un izgaismo neskaitāmus lēmumus un stāstus, no kuriem sastāv cilvēces vēsture.
Los Angeles Times

Vājāka autora darbos Mao laika Ķīna pavisam vienkārši varētu kļūt vien par pabalējušu fonu Džojas un Perlas personiskajai drāmai. Tikai ne Sī romānā. Kā perfekta vēsturniece Lisa Sī dzīvi atveido Ķīnas realitāti Mao Lielā lēciena uz priekšu laikā, piedāvājot lasītājiem iedziļināties aizraujošā un biedējošā pasaulē. Gan kā iepriekšējā romāna turpinājums, gan arī pats par sevi romāns “Džojas sapņi” ir ārkārtīgi pārliecinoša un pamācoša lasāmviela.
Bookpage

Lisa Sī ir talantīga vēsturisko romānu autore. Viņa izgaismo pagrieziena punktu Ķīnas vēsturē, kad iedzīvotāji joprojām atcerējās feodālo kastu sistēmas netaisnības un dažreiz paši iemiesoja tās.
San Francisko Chronicle

Atspoguļojot šo dzīves likstu piepildīto interesanto periodu Ķīnas vēsturē, Lisa Sī ar precīzo pētījumu par to, ar zināšanām un ieskatu ķīniešu kultūrā jau atkal pierāda, ka spēj radīt tēliem bagātu stāstu, kurš turklāt arī izglīto lasītājus.
The Miami Herald

Iesaki draugiem