Apraksts

Ir pagājuši četrpadsmit mēneši, kopš Henriks Peteršons vilcienā atrada dīvainu mobilo telefonu un iesaistījās velnišķīgā realitātes spēlē. Sekoja riskanti uzdevumi, fanu atzinība, gandrīz nāvējošs sprādziens un slepena bēgšana.

Tagad viņam ir gandrīz viss, ko varētu vēlēties, – brīvība, nauda, nekādas atbildības. Tomēr HP nejūtas apmierināts. Viņam trūkst Spēles adrenalīna, komfortablā dzīve šķiet garlaicīga, un dažkārt viņš pieķer sevi domājam: kaut Spēle mani atrastu!

Dzirksteli vienmuļajā eksistencē varētu iemest dēka ar svešinieci. Jā, Anna ir tieši HP gaumē – bagāta, eleganta un skaista. Tikai zem stilīgās ārienes jaušama nervozitāte, itin kā sieviete no kāda baidītos. Un tad vēl viņas telefons...

Rebekas Normēnas pagātnes tumšie noslēpumi ir atrisinājušies, viņa ir iecelta par miesassargu grupas vadītāju un uzsākusi kopdzīvi ar draugu – dzīvei vajadzētu būt lieliskai. Vai vismaz patīkamai. Taču tā nav. Policistu iecienītajā forumā ir parādījušies satraucoši ieraksti, kuri gūst milzīgu publikas atsaucību. Tam nebūtu ne vainas... ja vien ierakstos pieminētā persona nebūtu Rebeka.

Meklējot ceļu līdz patiesībai, Henrikam un Rebekai nākas atbildēt uz daudziem nepatīkamiem jautājumiem. Kuram var uzticēties? Vai ir iespējams pasargāt sevi no draudiem, kas varbūt realitātē nemaz neeksistē?

Anderss de la Mote ir strādājis Stokholmas policijā, bet tagad nodarbojas ar drošības jautājumiem starptautiskā IT uzņēmumā. [buzz] ir turpinājums viņa veiksmīgajam debijas romānam [geim], kas 2010. gadā saņēma Zviedrijas Detektīvromānu akadēmijas debitantu balvu. Triloģijas grāmatas jau ir pārtulkotas vairākās valodās, turklāt SF producēšanas kompānija ir nopirkusi [geim] ekranizēšanas tiesības.

No zviedru valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Zviedru atombumba grāmatplauktā. Šī nu atkal ir triloģija, kas varētu zvērinātu lasītāju mafijai piepulcināt jaunas sejas. Anderss de la Mote virpina intrigu, kas veiksmīgi salipināta no vistrakākajām sazvērestības teorijām, spekulācijām, datorspēlēm un popkultūras citātiem. Pats labākais – tiklīdz šķiet, ka beidzot esi romānu atšifrējis, tā rakstnieks izspēlē jaunu pavērsienu.
NRA, Latvija

Anderss de la Mote ierauj lasītāju baisi pārliecinošā stāstā un vienlaikus piedāvā neticami izklaidējošu lasāmvielu. Par triloģijas pirmo daļu [geim] autors jau saņēmis Zviedrijas Detektīvromānu akadēmijas debitantu balvu, un arī otrā daļa [buzz] ir tikpat izcila. Patiesa bauda spriedzes romānu cienītājiem.
Skånska Dagbladet, Zviedrija

Augstas klases izklaide! Jau atkal Anderss de la Mote ir radījis aizraujošu stāstu par mūsdienu kibernētisko realitāti. Fascinējošais sižets, kas bija raksturīgs [geim], arī šajā grāmatā paņem lasītāju savā varā no pirmās līdz pēdējai lappusei.
Kristianstadsbladet, Zviedrija

Romāns [buzz] ir radoši novatorisks, raiti lasāms un satricinošs trilleris. Izcili uzrakstīts.
Leestafel.info, Holande

Lasītājs negaidīti strauji tiek ierauts stāstā. Jūs jau esat ticis līdz beidzamai lappusei, kad to apjaušat... Ikviens skandināvu kriminālromānu fans jutīsies sajūsmināts, iepazīstot Andersa de la Motes triloģiju.
CJP.be, Beļģija

Prasmīgi uzmeistarots sižets ar trillerim raksturīgu tempu – lasītājs pat nemana, kurā brīdī ir aizturējis elpu. [buzz] pārliecinoši parāda interneta lietošanas sekas.
Dagens Nyheter, Zviedrija

Publikācijas

Iesaki draugiem