Apraksts

Ričards Ingrems ir latvietis, dzimis Rīgā 1981. gadā, taču kopš 2007. gada dzīvo un strādā teiksmainajā Krētas salā, kuru šobrīd sauc par savām mājām. Acumirkļa lēmums ir jaunā autora otrais romāns.

Alans O’Hāra, pēc izcelsmes īrs, ir kanādietis pirmajā paaudzē, taču – pēc traģiskas nelaimes un krusttēva pamudināts, nolemj mainīt savus nākotnes plānus, lai tiktu pāri zaudējuma tukšumam. Armija norūda Alanu, bet nekļūst par mūža aicinājumu, un arī miesassarga bīstamais darbs liek jaunajam vīrietim izšķirties par pievēršanos biznesam tālu no dzimtenes – Francijā.

Reiz, vēlā nakts stundā, Alans apstādina savu mašīnu, lai palīdzētu sievietei, kurai uzbrukuši četri vīrieši. Tas ir acumirkļa lēmums, kuru viņš pieņem nevilcinoties, un par to gandrīz samaksā ar savu dzīvību. Šī sieviete izrādās Marseļas kriminālpolicijas inspektore, kas izmeklē vairākus mīklainus nāves gadījumus. Un O’Hāra pret paša gribu tiek ierauts sarešģītu notikumu virpulī, kura neprognozējamība arvien pieaug. Turklāt īstā iepazīšanās ar tonakt izglābto Patrīciju Delanī ievieš Alana O’Hāras dzīves koncepcijā pavisam necerētas korekcijas. Un viņš jau kuro reizi nokļūst nopietnas izšķiršanās priekšā...

Iesaki draugiem