Apraksts

Šī ir viena no iecienītākajām konservēšanas recepšu grāmatām. Receptes gadu gaitā ir pārbaudītas; viss, kas pagatavots tā, kā grāmatā ieteikts, pagrabu plauktos bez bojāšanās uzglabājas ne vienu gadu vien. Grāmata veikalos tiek meklēta jau sen, jo iepriekšējo gadu izdevumi no biežas lietošanas daudzām saimniecēm ir sadalījušies pa lapiņām.
Grāmatā sniegtas receptes konservēšanai mājas apstākļos. Aprakstīts, kā skābēt, sālīt, marinēt un kaltēt dārzeņus, augļus, ogas un sēnes. Izklāstītas metodes ogu saglabāšanai ziemai bez karsēšanas. Sniegti sulu, kokteiļu un liķieru gatavošanas paņēmieni un receptes. Uzzināsiet arī, kā ar vienkāršu tehnoloģiju un nelieliem līdzekļiem no ogām, augļiem un to mizām sagatavot sukādes (sauso ievārījumu), ar ko aizstāt veikalos nopērkamos našķus.
Receptēs minētos dārzeņus, augļus un ogas viegli var izaudzēt katrā ģimenes dārziņā un konservus var sagatavot, izmantojot visparastāko virtuves iekārtu.

Publikācijas

Iesaki draugiem