Apraksts

“Pusaudža gadu piedzīvojumi atklāja Pitam Barolam, ka viņš šķiet ārkārtīgi pievilcīgs vairumam sieviešu un lielai daļai vīriešu. Viņš bija gana pieaudzis, lai pragmatiski uztvertu šo priekšrocību, pietiekami jauns, lai būtu nekautrīgs, un gana pieredzējis, lai pieņemtu, ka kautrības trūkumam varētu būt izšķiroša loma gan šajā, gan citās sfērās.”
Ričards Meisons, “Baudas meklētāja stāsts”

Ir 1907. gads, BELLE ÉPOQUE IR PAŠĀ PLAUKUMĀ.
Pits Barols ir aizbēdzis no provinces pelēcības uz lepnāko Amsterdamas savrupmāju. Būdams Eiropas bagātākā viesnīcnieka dēla mājskolotājs, viņš izzina spožās ģimenes intīmākos noslēpumus, kļūst par dažu ģimenes locekļu īpašo mīluli un
mazliet bīstamu, bet augstu novērtētu rotaļlietu. Pits kaut tūlīt varētu izdevīgi apprecēties, bet viņš vēlas savu bagātību nopelnīt pats. Taču, izsapņotās jaunās pasaules reibinošo prieku, baudu un vilinājumu ieskauts, jauneklis pārliecinās, ka daži no viņa veidotajiem sakariem ir patiesi bīstami...

Ričards Meisons (1978) dzimis Dienvidāfrikā, audzis un izglītojies Anglijā, šobrīd dzīvo un strādā Ņujorkā. Pasaules pilsonis, brīvs uzskatos un rīcībā, viņš guva panākumus jau pēc pirmā romāna publicēšanas, un “Baudas meklētāja stāsts” ir viens no viņa populārākajiem darbiem. Tulkots daudzās valodās, šis romāns, tāpat kā tā galvenais varonis, savaldzina un apbur dažāda vecuma un dzimuma lasītājus.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lukstraupe.


Bagātīgas vēsturiskās detaļas un izsmalcinātas, spožas lamatas – tā seksu attēlo draiskulīgais, baudkārais Meisons. Tikai ne kautrīgajiem.
The Daily Mail

Dinamisks stāsts par mīlestību, naudu un erotiskām intrigām, kas virmo uz līkumoto Amsterdamas kanālu fona. Meisona varonis ir amorāls, bet neatvairāms. Aizgrābta lasīju līdz pat pēdējai lappusei. Paldies Dievam, būs turpinājums!
Deizija Gudvina

Teju vai Balzaks, tikai vieglāks un seksīgāks – romāns, kam, gluži kā izsmalcinātu mežģīņu korsetei, sānos ir iešūts rāvējslēdzējs.
Marie Claire

Vienīgais, kas šajā patiešām satriecošajā grāmatā būtu saucams par neizdevušos, ir nosaukums. Tas ir a) neveikls, b) pārlieku garš un c) tikai daļēji atbilstošs, jo galvenais varonis, par kuru te stāstīts, ir tikpat lielā mērā baudas sniedzējs, kā tās meklētājs.
Džonatans Jārdlijs, The Washington Post

Aprakstot seksu, rakstniekiem jāizmanto valodas piedāvātās iespējas, lai to atspoguļotu, kaut vārdi patiesībā visai attāli palīdz veikt šo uzdevumu; tādējādi šis ir pārbaudījums, ko iztur vien retais no labākajiem. Romānā “Baudas meklētāja stāsts” sekss ir gandrīz visur, un tas ir ne tikai ļoti labi atainots, bet arī lieliski izklaidē... kā aizraujoša, perfekti iederīga draiskošanās, kas iedveš dzīvību dēku romānā.
The Guardian

Ļoti jutīgiem un emocionāliem lasītājiem jāpiesargājas... Eleganti savērptais sižets un asprātīgā stāstījuma maniere veido prozu, kas ir ne tikai pašapzinīga, bet arī stilīgi mūsdienīga.
The Lady

Publikācijas

Iesaki draugiem