Apraksts

“Uztveriet viņa brīdinājumus nopietni!” Vāclavs Havels

Spiegu stāsti cilvēkus ir fascinējuši vienmēr. Edvards Lūkass piedāvā lasītājiem tādus, kas risinās reālajā dzīvē. Tie vēsta par slepeno fronti, kā arī par cīņām starp Austrumeiropas jauno kapitālismu – autoritāru, mafiozu varu – un dažādu likstu apsēsto Eiropas un Amerikas demokrātisko sabiedrību.

“Maldināšana” sniedz nozīmīgu informāciju par lielās politikas un rūpnieciskās izlūkošanas aizkulisēm. Grāmatā aplūkoti arī līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmi fakti par Rietumu izlūkdienestu aktivitātēm Baltijā pēckara gados.

Reizē tā ir saistoša un spriedzes pilna: ir patiešām aizraujoši lasīt gan par valdzinošās spiedzes Annas Čapmenas izraidīšanu no ASV 2010. gadā un ar to saistīto sensāciju plašsaziņas līdzekļos visā pasaulē, gan dramatisko stāstu par augsta līmeņa bijušā Igaunijas Aizsardzības ministrijas ierēdņa Hermaņa Simma (Krievijas "kurmja") atmaskošanu 2008. gadā.

Izmantojot šos notikumus kā piemēru un personiski iegūtus ekskluzīvus interviju materiālus, Lūkass uzskatāmi parāda, kā spiegošana notiek mūsdienās, kas to organizē un kādām interesēm tā kalpo patiesībā.

Edvards Lūkass (Edward Lucas) ir iknedēļas izdevuma The Economist vecākais redaktors. Kopš 1986. gada viņš specializējas Austrumeiropas jautājumos. Strādājis par korespondentu Berlīnē, Maskavā, Prāgā, Vīnē un Baltijas valstīs. Edvards Lūkass ir arī vairāk nekā piecpadsmit valodās tulkotās grāmatas The New Cold War (2008) autors.

No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

Publikācijas

Iesaki draugiem