Apraksts

Mārgreiva ir maza un klusa pilsētiņa ASV. Kad tajā ierodas bijušais armijas policijas virsnieks Džeks Rīčers, Mārgreivā notiek pirmā slepkavība pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Rīčers ir vienīgais svešinieks pilsētā, tāpēc šajā nodarījumā tiek apsūdzēts tieši viņš. Vietējā policija falsificē pierādījumus, padara Rīčeru par galveno grēkāzi un nosūta uz cietumu. Tomēr slepkavības turpinās, un atklājas nejauki noslēpumi. Pamazām kļūst skaidrs – arestēts ir nepareizais cilvēks....
Mierīgā pilsētiņa kļūst par īstu nāves zonu.

Lī Čailds (Lee Child, dz. 1954) ir slavens angļu spriedzes romānu rakstnieks. Viņa grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 40 valodās un izdotas 50 miljonos eksemplāru. Romāns “Nāves zona” ir pirmais sērijā par Džeku Rīčeru. Latviešu valodā tulkoti arī darbi “Viens šāviens” un “Viens pret visiem”, pēc to motīviem uzņemtas filmas ar Tomu Krūzu galvenajā lomā.

No angļu valodas tulkojusi Elita Līdumniece.


Tādi varoņi kā Džeks Rīčers parasti neiet bojā pat vissarežģītākajās situācijās, un viņu dzīve bez ekstrēmiem piedzīvojumiem nemaz nav iedomājama. Rīčers ir varonis, kurā iemīlas visas sievietes un kuram liktenis lēmis nodzīvot garu mūžu.
Daily Mail

Lī Čailda izteiksmes veids ir tiešs un vienkāršs, Džeks Rīčers – viens no interesantākajiem pēdējā laika grāmatu varoņiem, un pats romāns ir kā viegli uzliesmojošs spridzeklis!
Daily Express

Iesaki draugiem