Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Lūdzu, ieprieciniet sevi ar šo grāmatu! Elizabete Gilberta, romāna “Ēd, lūdzies, mīli” autore.

Kas ir Tupeņmizu pīrāga biedrība, un kā garšo pats pīrāgs? O, lai to uzzinātu, ir jāatver šī burvīgā grāmata, romāns, kuram līdzīgu atrast būs grūti!

Jālasa, izbaudot katru vārdu, jo varoņi ir asprātīgi, tieši un nesaudzīgi savos izteikumos par laikabiedriem, jūtām, notikumiem un savu lomu tajos. Zīmīgākajiem notikumiem viņu kolorītajos atstāstos pilnībā var mainīties jēga, stāsti met cilpas un līkločus kā izbiedēti zaķi – taču beigās viss nostājas savās vietās. Strādīgais Dosijs un rakstniece Džuljeta, Gērnsijas labāko un ne tik labo aprindu ekscentriski košās dāmas un ievērojamākie kungi – katram no viņiem ir loma burvīgi dzīvīgajā stāstā par laikā nepamanītu mīlestību, labām un sliktām grāmatām, patiesu un iedomātu drosmi un neprātīgu dzīves baudīšanu apstākļos, ko varētu dēvēt par ekstremāliem.

Autores ir pratušas vērīgi, pāri plūstošā dzīvīgumā un ar smalku angļu humoru atainot gan sliktākās, gan pašas labākās cilvēciskās īpašības, un grāmatas šarms ierindo to vēl un vēl pārlasāmo mīļgrāmatu skaitā.

Mērija Anna Šafere (Mary Ann Shaffer, 1934–2008) strādājusi par redaktori un bibliotekāri, tomēr viņas mūža sapnis bija “uzrakstīt grāmatu, kura kādam patiktu tik ļoti, ka viņš vēlētos to publicēt”.
Sapnis īstenojās grāmatā “Gērnsijas Literatūras un tupeņmizu pīrāga biedrība”, ko pabeigt palīdzēja viņas radiniece, rakstniece Annija Barouza (Annie Barrows).

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Iesaki draugiem