Apraksts

Seši šāvieni. Pieci upuri.
Kāda ASV vidienes pilsēta sastingusi šausmās. Taču policijai izdodas atrast vainīgo jau dažu stundu laikā. Lietiskie pierādījumi ir pārliecinoši. Ja neņem vērā to, ka aizturētais atsakās runāt, vien nosaka: “Jūs esat apcietinājuši nepareizo.”

Un izsaka tikai vienu lūgumu:
“Sameklējiet Džeku Rīčeru.”
Un patiešām Rīčers, bijušais militārās policijas izmeklētājs, dodas ceļā, jo viņš pazīst šāvēju – profesionālu armijas snaiperi, kurš ne reizi nav aizšāvis garām. Atrisinātā lieta pārplīst kā ziepju burbulis...

Sadarbojoties ar skaisto un jauno advokāti Helēnu Rodinu, Rīčeram izdodas pietuvoties neredzamajam ienaidniekam. Lai pieveiktu viņu, Rīčeram viņš jāpārspēj nežēlībā un viltībā.

Lī Čailds (Lee Child) ir slavens spriedzes romānu rakstnieks, kura darbi ierindojas bestselleru sarakstos abās Atlantijas okeāna pusēs un ir tulkoti vairāk nekā 40 valodās. Romāns “Viens šāviens” turpina stāstu par izmeklētāju Džeku Rīčeru, kuru latviešu lasītāji jau iepazinuši darbā “Nāves zona”. Romāns ticis ekranizēts ar nosaukumu “Džeks Rīčers” ar Tomu Krūzu titullomā.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.


“Viens šāviens” ir īsts adrenalīns jau no pirmajām lappusēm līdz pat eksplozīvajam un neaizmirstamajam finālam.
Miami Herald

Elegants, loģiski konstruēts spriedzes romāns. Džeks Rīčers pretēji daudziem mūsdienu izmeklētājiem ir pārliecināts par to, ko dara. Čailds piešķīris viņam izcilu dedukcijas spēju, vērā ņemamu sirdsapziņu un kādu devu labsirdības. Tas ir tik neiedomājams salikums, kuru pārspēt nav iespējams.
Los Angeles Times

Uzlādējoši… Čailda darbi ar Džeku Rīčeru izraisa nopietnu atkarību.
The New York Times

Lī Čailds uzrakstījis lielisku grāmatu – tā pārņem sirdi un prātu, aizrauj mūs lappusi pēc lappuses, sniedzot izcilu izklaidi vairāku stundu garumā.
Amazon.com

Lī Čailda darbiem piemīt kāda bīstama īpašība – no tām nav iespējams atrauties.
Independent on Sunday

Iesaki draugiem