Apraksts

Grāmata Stēvijas audzēšana un izmantošana ir lielisks uzziņu avots par stēvijas produktu iegūšanu un izmantošanu. Tajā aprakstīta stēvijas audzēšana no sēklām un spraudeņiem podu kultūrā vai dārzā, kā arī lapu ražas novākšana un apstrāde, lai iegūtu zaļo stēvijas pulveri vai šķidro stēvijas ekstraktu. Dotas 35 ēdienu un dzērienu receptes, kuru sastāvā ir stēvija.

Stēvijas (Stevia rebaudiana) lapas ir daudz saldākas par parasto cukuru, tomēr stēvijas produktiem ir zems glikēmiskais indekss, tajos ir maz kaloriju un tie neveicina zobu kariesa veidošanos, tādēļ stēvija ir brīnišķīga dabiska alternatīva cukuram un mākslīgajiem saldinātājiem. Stēvija īpaši noderīga ir cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu.

Iesaki draugiem