Apraksts

Kā izskaidrot to, ka Krievijā pie varas vienmēr ir cars – neatkarīgi no valsts iekārtas vai politiskā režīma?

Anna Arutunjana atklāj, ka uz jautājumu: kas ir Putins? patiesībā nav viegli atbildēt. Lai saprastu Putinu, ir jāsaprot krievu mentalitāte, kura padarījusi Putinu par to, kas viņš ir.

Annas Arutunjanas grāmata, iespējams, neiepriecina Krievijas valdošās aprindas, taču atver acis visiem, kuri ikreiz, kad ierūcas “Austrumu lācis”, to vēro vai nu ar apbrīnu, vai ar bažām.

"Šī nav grāmata par Vladimiru Putinu. Šī ir grāmata par ekonomiku, mītiem un nerakstītiem likumiem, par to, kā Krievijā tiek veidotas tautas attiecības ar valsts varu un par to, cik daudz Krievijas valdniekā joprojām ir no cara." Anna Arutunjana

Krievijas politikas un plašsaziņas līdzekļu eksperte žurnāliste Anna Arutunjana ir dzimusi Krievijā, bet augusi un izglītību ieguvusi ASV. Par Krievijas politisko skatuvi Anna raksta jau desmit gadus, nebaidoties izteikt kritiku un skart Krievijas politiskās elites netīros darījumus. Viņas raksti regulāri tiek publicēti laikrakstos US Today, The Nation, Foreign Policy in Focus un The Moscow News. 2009. gadā ASV iznāca viņas grāmata The Media in Russia. Anna ir lasījusi lekcijas Tamperes Universitātē Somijā un Mičiganas Valsts universitātē ASV. Anna Arutunjana kopā ar vīru un meitu dzīvo Maskavā.

No angļu valodas tulkojusi Astrīda Vucāne.

Iesaki draugiem