Apraksts

Braiens Selzniks, amerikāņu stāstnieks un mākslinieks, ir radījis neparastu un aizkustinošu stāstu par divpadsmitgadīgo bāreni Hugo.
Stāsta notikumi risinās Parīzē 20.gadsimta 30. gados. Kādu dienu Hugo atrod savādu ierīci – mehānisko cilvēku –, un sākas elpu aizraujoši piedzīvojumi... Zēnam jārod atbildes, kā salabot šo ierīci, kur pazudusi tēva piezīmju grāmatiņa ar vērtīgajiem ierakstiem par mehāniskā cilvēka darbību un kas patiesībā ir dzelzceļa stacijas rotaļlietu veikala pārdevējs.
Hugo atklātie noslēpumi ir saistīti ar franču kino leģendu režisoru Žoržu Meljesu (1861–1938). Stāsts atklāj viņa filmas “Ceļojums uz Mēnesi” pasauli un kino maģijas burvību.
Zēna trauksmainās dzīves aprakstu lasītājam palīdz uztvert izteiksmīgas autora ilustrācijas un citu mākslinieku komiksi, filmu skiču un kadru fragmenti.
Šī grāmata ir radījusi lasītāju ārkārtīgi lielu interesi un iekļauta The New York Times visvairāk pārdoto grāmatu sarakstā. Amerikāņu kinorežisors Mārtins Skorsēze pēc tās motīviem uzņēmis piedzīvojumu spēlfilmu „Hugo” (2011), kas izvirzīta vienpadsmit Oskara nominācijām.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Publikācijas

Iesaki draugiem