Apraksts

Marija Duenjasa (María Dueñas, dz. 1964) ir angļu filoloģijas doktore un asociētā profesore Mursijas Universitātē. “Sapņu atbalss” ir viņas pirmais romāns – kopš 2009. gada tas piedzīvojis vairāk nekā trīsdesmit izdevumus spāņu valodā, izdots neskaitāmās valstīs un kļuvis par pasaules mēroga bestselleru.

Sira Kiroga ir jauna šuvēja trīsdesmito gadu Madridē, viņa gatavojas kāzām un dzīvei, kurā nav gaidāms nekas neparedzēts, kad piepeši zaudē galvu kāda harismātiska uzņēmēja dēļ un pilsoņu kara priekšvakarā kopā ar viņu pamet Spāniju, lai pārceltos uz dzīvi Marokā. Taču tur viņa pavisam drīz attopas viena, pievilta un līdz ausīm parādos. Nokļuvusi Tetuānā, Spānijas protektorātā, Sira liek lietā dažādas viltības un ar šaubīgu draugu palīdzību atver smalku modes ateljē. Tas, pateicoties viņas gaumei un gribasspēkam, drīz vien kļūst par iecienītu vietu pilsētas bagātākajām un ietekmīgākajām dāmām, kuru tagadne ir nevainojama. Taču piepeši Siras dzīvē atkal notiek negaidīts pavērsiens, savijoties kopā ar visai raiba personāžu pulka likteņiem, – un jāpiebilst, ka daži no šiem personāžiem ir reālas vēsturiskas personas. Tieši viņi Sirai dos iespēju mainīties un kārtējo reizi sākt dzīvi no jauna.

“Sapņu atbalss” ir moderns izklaidējošs piedzīvojumu romāns; tas pārliecinoši zīmē vidi un gaisotni, koši iekrāso personāžus, pa vēstures pavedienu ieved mūs notikumos, kur sajaucas uzticība un nodevība, drosme un pienākuma apziņa, mīlestība un ideāli.

No spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere.


“Viens no pēdējo gadu spēcīgākajiem romāniem. Pilnīgs pārsteigums! Pievērsiet uzmanību Marijai Duenjasai.”
Lorenso Diass

“Fascinējošs laikmets, notikumi un vietas, kas gaidīja kādu, kurš beidzot pratīs tās izstāstīt.”
Havjers Riojo

“Atļaujiet man izdarīt nelielu atkāpi un ieteikt jums izcilu romānu – “Sapņu atbalss”. Satriecošs!”
Eduardo Torress-Dulse, Expansión

“Kad vienā malkā izdzerts izcils literārs kokteilis, kas veidots no piedzīvojumiem, spiegošanas, glamūra, modes un kaislībām, atliek vienīgi to ieteikt arī citiem. Lielisks maisījums – augstā modes, naids, aristokrātiskas izcelsmes dāmas, dubultaģenti... Brīnišķīgs romāns.”
Sonja Rveda, 20 minutos

“Vīrieši, sievietes, pusaudži, mājsaimnieces, kritiķi, universitāšu mācībspēki, politiķi... visi apgalvo, ka šī romāna 632 lappusēs iekrituši kā slazdā.”
Anhelesa Lopesa, La Vanguardia

Iesaki draugiem