Apraksts

Nīna Borga, medicīnas māsa, sieva, divu bērnu mamma, vēlas glābt visu pasauli un nespēj atteikt nevienam, kas lūdz palīdzību. Kad Kārina, Nīnas sena paziņa, atstāj viņai atslēgu no Kopenhāgenas vilcienu stacijas bagāžas noliktavas, Nīna attopas ierauta savā līdz šim bīstamākajā projektā. Bagāžas skapītī ir koferis, un koferī ir mazs trīs gadus vecs zēns – kails, sazāļots, tomēr vēl dzīvs.

Vai zēns ir kārtējais nelegālās bērnu tirdzniecības upuris? Vai ir droši viņu nogādāt atbildīgajiem dienestiem, vai varbūt tie tikai nosūtīs zēnu atpakaļ pie cilvēka, kas viņu jau vienreiz ir pārdevis? Kad atklājas, ka Kārina ir nežēlīgi nogalināta, Nīna saprot, ka arī viņas un zēna dzīvība ir apdraudēta. Aizsākas pieaugošas spriedzes pilns ceļš pāri Dānijai, cenšoties noskaidrot, kas ir zēns un kurš tik neatlaidīgi vēlas viņu notvert.

Lēne Koberbēla un Agnete Frīsa ir dāņu rakstnieces, kuras kopīgi radījušas kriminālromānus par Nīnu Borgu. A. Frīsa pēc izglītības ir žurnāliste, un L. Koberbēla raksta grāmatas kopš piecpadsmit gadu vecuma, kuras pārdotas jau vairāk nekā 2 miljonos eksemplāru. Viņu pirmais romāns “Zēns koferī” tulkots vairāk nekā 27 valodās; tas ierindojies dažādu valstu bestselleru topos un ieguvis vairākas literārās balvas, tostarp Haralda Morgensena balvu par gada labāko dāņu trilleri.

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.


Skandināvu kriminālromānu fani, priecājieties! Dānijā noticis kaut kas nelāgs. Tomēr panikai nav iemesla: medicīnas māsa Nīna Borga ķeras pie darba. Satraucošs piedzīvojums!
New York Post

“Zēns koferī” ir kriminālromāns, kurā viss ir paveikts perfekti!
The Weekend Newspaper, Dānija

Aizraujoši! Skaidrs ir tas, ka, uzsākot lasīšanu, nav iespējams apstāties, it kā mazā zēna dzīvība ir atkarīga no tā, vai paspēsiet izlasīt grāmatu pietiekami ātri. Nākamais sensacionālais skandināvu trilleris!
The Washington Post

Uzrakstīts skandināviem raksturīgajā unikālajā stilā, kas atsauc atmiņā zināmo triloģiju-supergrāvēju (“Zēns koferī” ir labāks). Romāns piedāvā krietnu devu emocionālas spriedzes un cilvēcisku domstarpību, tomēr nekļūst par garlaicīgu melodrāmu. Koberbēla un Frīsa lieliski zina, kurā mirklī kaut ko atklāt, bet kurā noklusēt, neaizkavējot sižeta straujo gaitu.
Associated Press

Lieliska galvenā varone un vienreizīgi labs sižets! Stāsta darbībai attīstoties, katra sižetiskā līnija ievijas īstajā vietā un neviens grāmatas tēls, pat Nīna Borga, nav tāds, kādu bijām to iedomājušies... Ar nepacietību gaidām turpinājumu!
Toronto Globe and Mail

Lēnes Koberbēlas un Agnetes Frīsas romāns “Zēns koferī” ir vēl viens skandināvu literatūras paraugs ar nopietnu galveno varoni, neierastu sižetu un solījumu, ka šaubīsieties līdz pēdējai grāmatas lappusei.
BookLoons

Uzmanību! Ja sāksiet lasīt šo grāmatu, jūsu dzīve ieslēgsies “stand-by” režīmā.
Elle, Dānija

Publikācijas

Iesaki draugiem