Apraksts

Melinda ir uzsākusi mācības vidusskolā kā Izstumtā – vecie draugi no viņas ir novērsušies, skolasbiedri, kurus meitene pat nepazīst, no viņas izvairās. Visdrošāk ir būt vienai, pašas domās, un nerunāt. Tomēr arī tur nav pietiekami droši. Vasaras beigās ir atgadījies kas tāds, ko Melinda vēlas aizmirst un par ko cenšas nedomāt. Kas ir šis notikums, kas tik ļoti mainījis Melindas dzīvi, un vai viņa spēs sevi pārvarēt un kādam to izstāstīt?

Neparasts un daudzkārt godalgots rakstnieces Lorijas Holsas Andersones pirmais romāns par meiteni, kura labāk izvēlas klusēt nekā paust patiesību. "Runāt" ir izpelnījies dzīvu interesi lasītāju un pedagogu vidū. 2004. gadā pēc romāna motīviem uzņemta filma ar tādu pašu nosaukumu. Galvenajā lomā - "Krēslas" zvaigzne Kristena Stjuarte.

Par autori
Lorija Holsa Andersone ir plaši pazīstama un augstu novērtēta autore, kurai iznākušas sešas ilustrētas grāmatas, seši romāni un divpadsmit romānu cikls pusaudžiem. Vislielāko atpazīstamību viņai atnesis romāns "Runāt" (Speak) – viens no nozīmīgākajiem romāniem par jauniešu dzīvi, kāds izdots pēdējo gadu laikā. Rakstniece dzīvo Ņujorkas štata ziemeļos kopā ar ģimeni.

No angļu valodas tulkojusi Kārina Pētersone.

Publikācijas

Iesaki draugiem