Apraksts

Izdevuma ‟Klavierspēles ABC, 2. Es jau protu spēlēt” autore Māra Aumele ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolvente, pianiste un klavierspēles skolotāja; ieguvusi profesionālo maģistra grādu mūzikā, un lepojas ar gandrīz 40 gadu pedagoģiskā darba pieredzi. Strādājusi ar mūzikas skolu un vidusskolu, Rīgas Mūzikas internātvidusskolas audzēkņiem un Mūzikas akadēmijas Vispārējo klavieru klases studentiem. Papildinājusi zināšanas, studējot literatūru klavierspēles pedagoģijā, piedaloties semināros par mūzikas pedagoģiju un klavierspēli un izstrādājot zinātnisko darbu klavierspēles specialitātē Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Konservatorijas Kvalifikācijas celšanas fakultātē.
M. Aumeles pedagoģiskajā pieredzē uzkrātās atziņas atspoguļo viņas Klavierspēles ABC trijās burtnīcās – skaņdarbu krājums mazajiem pianistiem ar metodisku priekšvārdu un komentāriem. Tie adresēti klavierspēles pedagogiem un bērnu vecākiem. Interesentiem piedāvājam triptiha otro burtnīcu „Es jau protu spēlēt”.
Grāmatas uzdevums ir sniegt audzēknim elementāro mūzikas izglītību, nodrošināt praktiskas iemaņas klavierspēlē, rosināt bērnu ieklausīties skaņu tēlos un pašam veidot savus skaņu stāstus.

Iesaki draugiem