Apraksts

Klejs Kārters ir jauns krimināltiesību jurists, kas par nieka grašiem strādā Vašingtonas Sabiedriskās aizstāvības birojā. Viņš negribīgi uzņemas šķietami vienkāršu slepkavības lietu, tomēr pēc rūpīgākas iedziļināšanās tās materiālos aina mainās. Klejs atklāj, ka tiesāšanās ar zāļu ražotājiem ir visai ienesīgs bizness. Jaunatklātā shēma darbojas, lietas kļūst arvien riskantākas un arvien ienesīgākas.
Arī slavai, naudai un varai ir sava tumšā puse. Pat labu nodomu vadītam, cilvēkam ir grūti neļaut vaļu kārdinājumam un alkatībai... Kas uzvarēs?

Džons Grišams ir amerikāņu rakstnieks, jurists, kura spriedzes pilnie kriminālromāni par juristu darbu ieguvuši bestsellera statusu visā pasaulē, pēc to motīviem uzņemtas filmas. Starp populārākajiem viņa darbiem rodami tādi bestselleri kā “Šantāža”, “Apelācija”, “Nepatiesi apsūdzēts”, “Pelikānu lieta”, “Advokāti”, “Firma” u. c.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.


Džons Grišams turpina iespaidot ar drosmi un izdomu, radot savus juridiskos trillerus un žanra ietvaros iestrādājot dažādas variācijas. “Likumu pasaules valdnieks” ir viens no neparastākajiem to vidū: stāsts, kurā varonis un ļaundaris ir viens cilvēks – jauns vīrietis, kas padodas mantkārības kārdinājumam; stāsts, kurā spriedzi rada nevis fiziski draudi, bet morāli pārdzīvojumi, un stāsts, kas izskan kā šokējoša apsūdzība autora kolēģiem juristiem.
Publishers Weekly

Romānā “Likumu pasaules valdnieks” Džons Grišams piedāvā visu, ko mēs no viņa parasti gaidām, un tas tiek sniegts ar uzviju.
The Seattle Times

Aizraujošs piedzīvojums ar smalki izstrādātām niansēm.
The Philadelphia Inquirer

Romāns “Likumu pasaules valdnieks” ir gan aizraujoša lasāmviela, gan valdzinošs mīlas stāsts, taču galvenokārt tas ir iznīcinošs uzbrukums juristiem, kuri rauš pasakainas bagātības, uzvarot tiesas prāvās pret tabakas, farmācijas un citu naudīgu industriju milžiem, iedzīvojoties uz vienkāršo ļaužu ciešanu rēķina.
Washington Post

Ļoti labs romāns un lieliska izklaide. Kad esat beidzis to lasīt, steidzami rodas nepieciešamība pēc nākamā Dž. Grišama darba.
Entertainment Weekly

Šajā romānā Džons Grišams izaicinoši apgalvo, ka tieši naudaskāre ir visa ļaunuma sakne. Tomēr arī šajā darbā autors uzsver draudzības vērtību un tādu attiecību spēku, kuru pamatā ir kas vairāk nekā pirkšana, pārdošana un ārējais izskats, un nonāk pie klasiskās atziņas, ka nauda, vara un slava laimi negarantē.
USA Today

Iesaki draugiem