Apraksts

"Ir trīs lietas, kas izraisa ikviena vieda vīra bailes: jūra vētrā, nakts bez mēness un rāma cilvēka dusmas.”

Grāmata "Vieda vīra bailes” – “Karaļkāvēja hronikas” otrā diena – turpina grāmatā “Vēja vārds” aizsākto stāstu. Tā vēsta par notikumiem, kuri saasina Kvouta konfliktu ar nozīmīgu aristokrātijas pārstāvi un piespiež viņu uz laiku atstāt Universitāti, lai meklētu laimi citās zemēs. Palicis viens, bez naudas un pajumtes, Kvouts aizceļo uz Vintasu, kur drīz tiek ierauts galma intrigās. Cenzdamies iemantot varena augstmaņa labvēlību, Kvouts atklāj sazvērestības mēģinājumu, nonāk sadursmē ar sāncensi maģijas mākslā un vada algotņu grupu uz tālām savvaļas zemēm, kur tiem jāatšķetina mīkla un jāuzzina, kas uzglūn ceļotājiem uz Karaļa lielceļa.

Visu šo laiku Kvouts meklē atbildes, pūloties atklāt patiesību par noslēpumaino Amiru, čandriāniem un savu vecāku nāvi. Notikumu gaitā Kvouts nokļūst leģendāro ademu karotāju tiesas krustugunīs, ir spiests aizstāvēt Edema Rū cilts godu un aizceļo uz Fae valstību. Tur viņš sastop Felurianu – feju pasaules sievieti, kurai nespēj pretoties neviens vīrietis un no kuras neviens cilvēks nav aizgājis dzīvs... Kvouts ir pirmais.

Grāmatā “Vieda vīra bailes” Kvouts sper pirmos soļus uz varonības takas un uzzina, cik ļoti var sarežģīties dzīve, ja cilvēks kļūst par leģendu jau sava mūža laikā.

"Tas ir rets un izcils baudījums – sastapt fantāzijas autoru, kurš spēj ne vien rakstīt ar valodas precizitāti, bet arī ievīt vārdos patiesu mūziku...
Ursula le Gvina (Ursula K. Le Guin),

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Iesaki draugiem