Apraksts

“Cirks ierodas nepieteicies. Nav nekādu paziņojumu, nekādu afišu uz ziņojumu dēļiem vai reklāmu uz stabiem; nekādu reklāmu vai sludinājumu vietējās avīzēs. Cirks vienkārši ir ieradies tur, kur vēl vakar tā nebija.”

Laipni lūgti Le Cirque des Reves – Sapņu cirkā!
Naksnīgajās, melnbalti strīpotajās teltīs viesus gaida satricinoši unikāla pieredze – visu sajūtu svētki. Te var maldīties mākoņos, doties pastaigā pa krāšņo Ledus dārzu, izbrīnā raudzīties, kā tetovēta akrobāte sevi ieloka mazā stikla kastītē, un apreibt no gardajām kanēļa un karameles smaržām.
Tomēr ne visi šeit svin dzīves svētkus. Sīlijai un Marko cirks ir sacensību vieta. Noteikumi ir skarbi: uzvarētājs dzīvo, zaudētājs mirst. Un ko darīt, ja ceļā stājas mīlestība?

“Romāns “Nakts cirks” darīja mani laimīgu. Erina Morgensterna rotaļīgi un iztēles bagāti ir radījusi cirku, pēc kāda es vienmēr esmu ilgojusies. Tajā sastopami mīlestības skarti burvji sāncenši, pārgudri kaķēni, hipereleganti skaistuma paraugi un sarežģīti pulksteņi. Brīnišķīga grāmata!”
Odrija Nifenegere, grāmatas “Laika ceļotāja sieva” autore

Erina Morgenstreina (1978) ir rakstniece un multimediju māksliniece, kas visus savus darbus raksturo šādi: “ Tās visas ir pasakas – tā vai citādi.” Pašlaik viņa dzīvo Ņujorkā, Manhatanā.

No angļu valodas tulkojusi Lauma T. Lapa.

Iesaki draugiem