Apraksts

“Ikviens sīkums, ikkatra frāze, katra miglainā Londonas ieliņa – viss ir tā, kā tam jābūt. Holmss un Vatsons ir atgriezušies, un mēs varam to izbaudīt!”
The Independent

Mākslas priekšmetu tirgotājs Edmunds Kārstērzs vēršas pie Holmsa, jo viņu vajā īru bandīts Kīlans O'Donahjū. Viens no Holmsa izlūkiem – ielaspuika Ross – tiek atrasts nežēlīgi noslepkavots, ar baltu zīda lenti ap roku. Kaut kur Londonā darbojas ārkārtīgi slepena organizācija “Zīda nams”, un neviens nezina, kādi ir viņu mērķi. Pat Holmsa brālis Maikrofts iesaka Šerlokam neiesaistīties lietās, kas skar “Zīda namu”, jo sekas var būt neparedzamas. Holmss neklausa – un nokļūst neapskaužamā situācijā. Trīs liecinieki apsūdz viņu meitenes slepkavībā...

“Vai Horovics spēj mūs pārsteigt? Aizraut?... Jā, un kā vēl!”
The Guardian

Entonijs Horovics (1955) ir angļu rakstnieks un daudzu slavenu britu detektīvseriālu scenāriju autors. Lai gan pēdējās simtgades laikā tapuši daudzi neautorizēti darbi, kuros atdzīvināts slavenais detektīvs, tikai “Zīda nams” ir sera A. Konana Doila biedrības (Conan Doyle Estate) atzīts autorizēts turpinājums.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


Izcili un aizraujoši! Rodas vēlme aplaudēt Entonija Horovica meistarībai!
The Washington Post

Iepriecināti būs gan Entonija Horovica pielūdzēji, gan Šerloka Holmsa fani, jo rakstnieks perfekti atritina sarežģītu noslēpumu kamolu Viktorijas laikam raksturīgā gaisotnē. Romānā “Zīda nams” slavenais detektīvs parādās šaušalīgā un neierastā situācijā.
Vanity Fair

Romāna galvenie varoņi ir radīti atbilstoši A. Konana Doila stilam, autors atļāvies tikai vietumis atklāt savas domas par slavenā Beikerstrītas 221 B nama noslēpumaino pasauli.
The Huffington Post

Ļoti aizraujošs un izklaidējošs romāns, kas brīžiem pat sasmīdinās. Artura Konana Doila klasiskie stāsti atklāj sava laika ideālus un raizes. Romāns “Zīda nams” sniedz lasītājiem līdzīgas izjūtas un pārdzīvojumus.
The Philadelphia Inquirer

Rodas brīnišķīga ilūzija, it kā Arturs Konans Doils mums būtu atstājis vēl vienu stāstu… Aizveriet acis, un jūs sajutīsiet Holmsa pīpes dūmus, viņam šķetinot nozieguma pavedienus.
San Diego Union Tribune

Publikācijas

Iesaki draugiem