Apraksts

Diāna Gabaldone (Diana Gabaldon, dz. 1952) ir amerikāņu rakstniece, bijusi pasniedzēja Arizonas Universitātē. Viņas lielākā aizraušanās ir vēsture, zinātniskā fantastika un ceļojumi. Īpaši saistoša viņai šķiet Skotijas vēsture. New York Times bestselleru sērija “Svešzemniece” jau daudzus gadus ir pārdotāko izdevumu sarakstā.

Senajās skotu leģendās slēpjas patiesības grauds – izejot caur kromlehu, senu akmeņu krāvumu, var nonākt pagātnē vai nākotnē. Kad Klēra nejauši no 1945. gada nonāk Tā Kunga 1743. gadā, sākumā viņai šķiet, ka nokļuvusi filmēšanas laukumā. Tomēr apkārt notiekošā sadursme ir īsta un vīrietis, kas gatavs Klēru nogalēt, – arī. Trakākais, ka ļaunīgais anglis izskatās uz mata kā Klēras mīļais vīrs Frenks... taču viņa izturēšanās raisa vien bailes, neziņu un izmisumu.
Kamēr Klēra cīnās ar sveši pazīstamo varmāku, viņu nolaupa skotu kalniešu klans. Un medmāsa no divdesmitā gadsimta sāk jaunu dzīvi... pagātnē. Pilnasinīgu, lielisku un briesmu pilnu dzīvi, kuru bagātina arī mīlestība – kaislīga, nevaldāma un traka. Lai gan Klēra jūtas laimīga, viņa ilgojas pēc savas drošās un mierīgās mūsdienu dzīves kopā ar Frenku – varbūt jāmeklē ceļš atpakaļ cauri laikiem? Vai iespējams mīlēt divus vīriešus vienādi stipri? Vai pagātnē izdarītais var mainīt nākotni?

“Spriegs, brīnišķīgi romantisks, satraucoši cilvēcisks un neatvairāmi burvīgs romāns.”
The New York Times

“Aizraujošs un sirsnīgs... Vispusīgi atklāj Skotijas tradīcijas un paražas.”
Publishers Weekly

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


“Diānas Gabaldones romāns “Svešzemniece” ir izpelnījies kritiķu uzslavu un aizrāvis miljoniem lasītāju visā pasaulē. Pasakains kaislību un vēstures romāns, kurā apvienojas galvu reibinoši piedzīvojumi un mīlestība vairāku gadsimtu garumā.”
San Francisco Chronicle

“Brīnišķīgi saistoša lasāmviela... no pirmās līdz pēdējai lappusei! Sižets ārpus konkurences... neaizmirstami tēli... bagātīgs vēsturisko detaļu klāsts... romantika... – tās ir Diānas Gabaldones romāna “Svešzemniece” raksturīgākās iezīmes.”
Daily News

“Aizraujošs un sirsnīgs 18. gadsimta skotu tradīciju un paražu atainojums, cilvēku sarežģīto savstarpējo attiecību līkloči. Tagadne un pagātne. Mīla un pienākums.”
Kirkus Reviews

“Diāna Gabaldone ir dzimusi stāstniece, viņas darbus caurvij piedzīvojumu žanram tik raksturīgais dinamisms un negaidītie sižeta pavērsieni, spilgti galveno varoņu raksturi un 18. gadsimta Skotijas redzējums ar 20. gadsimta sievietes acīm.”
Ft. Lauderdale Sun-Sentinel

“Diāna Gabaldone aizved lasītāju pagātnē, 18. gadsimtā, kad Skotijā norisinās cīņa par varu, kad tajā iesaistās tik dažādie kalniešu klani un nevienam nav sveša nodevība, intrigas un mīlas pārdzīvojumi. Bet galvenais – kā jūtas jauna sieviete, kura, izzinot sava vīra dzimtas koku, no 20. gadsimta Anglijas nonāk 18. gadsimta Skotijā.”
Rave Reviews

Iesaki draugiem