Apraksts

Daudziem interesentiem un jogas praktizētājiem nebūs svešs šīs grāmatas autora vārds. Tā sauktā “Ajengāra joga” ir viens no izplatītākajiem hatha jogas veidiem pasaulē. Tam raksturīga visai plaša palīglīdzekļu izmantošana, lai padarītu jogas pozu – āsanu izpildi iespējamu arī cilvēkiem ar vājāku fizisko sagatavotību vai specifiskiem veselības traucējumiem.
B. K. S. Ajengāra grāmatā “Jogas gudrība un prakse” atradīsiet iedvesmojošas un izteiksmīgi ilustrētas jogas pozas, kuru izpilde tiek demonstrēta soli pa solim, ar viedā guru Ajengāra komentāriem. Skolotājs nodod lasītājam zināšanas, ko guvis gan no seniem jogas tekstiem, gan no savas dzīves bagātās pieredzes, un sniedz atklāsmes par fiziskajiem un garīgajiem ieguvumiem, ko iespējams gūt no jogas praktizēšanas. Grāmatā iekļauti arī autobiogrāfiski fragmenti, citēti autora raksti un intervijas, kurās viņš runā par dažādiem jogas praktizēšanas aspektiem.

Atklājiet mūsdienu pasaules izcilākā jogas guru un skolotāja rakstus, pieredzi un filozofiju! Uzziniet, ko joga spēj jums dot!

Brīdinājums
Šī grāmata nav domāta iesācējiem – āsanas (jogas pozas) un prānājāmu (elpošanas vingrinājumus) ieteicams mācīties no kvalificēta, pieredzējuša Ajengāra jogas skolotāja un izpildīt tādā secībā, kādā ticis norādīts. Veicot āsanas, neaizturiet elpu; visas nodarbības laikā elpojiet normāli. Smaga vai saraustīta elpošana liecina par spriedzi vai pārpūli. Norādes par to, cik ilgi jāatrodas pozā, ir tikai orientējošas. Vienmēr izejiet no pozas, ja jūtat pārpūli vai ja pozas noturēšana kļūst problemātiska.

Publikācijas

Iesaki draugiem