Apraksts

Kādā 1945. gada agrā rītā zēns dodas līdzi tēvam uz kādu noslēpumainu vietu, kas paslēpusies vecpilsētas sirdī: Aizmirsto Grāmatu Kapsētu. Tur Daniels Sempere atrod neparastu grāmatu, kas krasi maina viņa dzīvi un ievilina intrigās un noslēpumos, ko slēpj pilsētas tumšā dvēselē. "Vēja ēna" ir literāra mistērija, kuras darbība norisinās Barselonā, XX gadsimta pirmajā pusē.
Apvienojot paņēmienus, kuri raksturīgi asa sižeta stāstam, vēsturiskam romānam un raksturu komēdijai, "Vēja ēna" galvenokārt ir traģisks mīlas stāsts, kura atbalss izskan cauri laikam. Ar lielisku stāstnieka talantu apveltītais autors vij sižeta pavedienus un mīklas, vēstot mums neaizmirstamu stāstu par sirds noslēpumiem un grāmatu burvību. Intriga saglabājas līdz pēdējai lappusei.

Karloss Ruiss Safons ir dzimis 1964. gadā Barselonā, šobrīd rakstnieks dzīvo Losandželosā un ir viens no visā pasaulē pazīstamākajiem un visvairāk tulkotajiem mūsdienu spāņu rakstniekiem. Viņš ir vairāku jauniešu romānu autors, un par savu pirmo darbu – romānu „El Príncipe de la Niebla” (Miglas princis) – 1993. gadā saņēmis prestižo Edebe bērnu un jauniešu literatūras balvu. „Vēja ēna” ir Karlosa Ruisa Safona pirmais romāns pieaugušajiem, un tas uzreiz pēc tā iznākšanas nokļuvis visas pasaules visvairāk pirkto grāmatu sarakstu augšgalos.
Karlosa Ruisa Safona rakstības stils tiek salīdzināts ar tādiem literatūras dižgariem kā Umberto Eko, Gabriels Garsija Markess un Paulu Koelju, taču pats autors atzīst, ka visvairāk viņa daiļradi ietekmējuši pasaules literatūras klasiķi Čārlzs Dikenss, Ļevs Tolstojs, Onorē de Balzaks, Viktors Igo u.c.

Romāns „Vēja ēna” izdots vairāk nekā 40 valstīs, tulkots vairāk nekā 30 valodās un pārdots vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru. Karloss Ruiss Safons jau kļuvis par vienu no pēdējā laika lielākajiem atklājumiem pasaules literatūrā, bet romāns „Vēja ēna” – par Spānijas un visas pasaules literatūras fenomenu.

“Ja kāds domāja, ka autentiskais gotiskais romāns ir nomiris XIX gadsimtā, tad šī grāmata viņam liks mainīt domas. Ir jābūt īstam romantiķim, lai to īsti novērtētu. Bet, ja cilvēks tāds ir, tad tā ir brīnišķīga lasāmviela.”
Stīvens Kings

Iesaki draugiem