Apraksts

Zeltšuvumu skaistuma noslēpums ir gaismas un ēnu rotaļas, ko rada mirdzošie zelta diegi. Šajā krāšņajā rokasgrāmatā iekļauti paraugi, kuru tapšanu iedvesmojušas viduslaiku manuskriptu miniatūras. Rūta Čeimberlina atklāj, kā radīt unikālus rokdarbus, izmantojot 13. un 14. gadsimtā darinātus izšuvumu paraugus.

“Fascinējoši skaisti, smalki izšuvumi, augstas klases meistardarbs! Mūsdienās tos iespējams plaši pielietot gan interjera priekšmetu rotāšanai, gan kā greznus motīvus ievīt tērpos.”
Tērpu dizainere, māksliniece, amata meistare
Jolanta Ozollapa

Rūta Čeimberlina Kroidonas Mākslas skolā (Croydon Art School) studējusi zīmēšanu un tērpu modelēšanu, bet pēc tam turpinājusi studijas Izšūšanas skolā Londonā (School of Embroidery). Pēc studiju beigšanas Rūta strādājusi Varhama ģildē (Warham Guild) Londonā, kur izšuvusi Kenterberijas arhibīskapa pluviālu un mitru. Vēlāk Rūta apguvusi pieaugušo izglītošanas prasmes Lafboro Mākslas koledžā (Loughborough College of Art) un Notingemas universitātē (Nottingham University). Patlaban Rūta pievērsusies pasūtījumu darbu darināšanai, kā arī jau vairāk nekā četrdesmit gadus nodarbojas ar pieaugušo izglītošanu.

Publikācijas

Iesaki draugiem