Apraksts

Daudzbalsīga čivināšana un spalviņu pucēšana – tā varētu raksturot Dāmu palātas nr. 5 iemītnieču ikdienu. Ota kundze, Blāzera kundze, Ferdinanda kundze un cālītis, meitēns ar putna svaru un zilumu uz sirds, vienīgā jaunā sieviete kardioloģiskajā nodaļā. Vēl dakteris Vinters, kurš staigā pa palātām kā eņģelis un viesojas visu dāmu sapņos, lai “spēlētu dakteros”. Pagātne, tagadne un nākotne še savijas un atmudžinās, kundzītes pļāpā par vīriem, sirdsāķīšiem un bērniem, slēdz derības un pat blēdās, lai vinnētu. Šajā raibajā jūklī pat visnopietnākās kaites brīžiem šķiet mazsvarīgas, dodot vaļu visaptverošam dzīvespriekam.

Anna Elizabete Maiere (Anna-Elisabeth Mayer) dzimusi 1977. gadā Zalcburgā, dzīvo Vīnē. Tur viņa ir studējusi filozofiju un mākslas vēsturi, vēlāk mācījusi vācu valodu imigrantiem, pēc tam ieguvusi otru augstāko izglītību Vācu literatūras institūtā Leipcigā, kā arī saņēmusi vairākas literārās stipendijas. Romāns “Putna svars”, kam 2011. gadā piešķirta Alpha Prize – viena no lielākajām literārajām balvām vācvalodīgajās valstīs, atklāj rakstnieces lielisko, aso humora izjūtu, trāpīgo novērotājas un stāstnieces talantu.

No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Jautrs un reizē melanholisks debijas romāns. Anna Elizabete Maiere rada asprātīgi ironiskas ainas, liek ietrīsēties vecām un jaunām sirdīm un, galvenais, piedāvā lasītājiem komisku kamerstila izrādi.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

No visiem iemesliem, kuru dēļ jāmīl Anna Elizabete Maiere, šis vēl ir samērā mazsvarīgs: viņa ir reabilitējusi ārstu romānu.
KulturSpiegel

Autorei ir izdevusies brīnišķīga parodija par ārstu romānu, kam cauri spīd nopietnība. Grāmata par dzīves trauslumu, viegla un spārnota.
WDR5

Viņa parāda slimnīcas mikrokosma šķērsgriezumu un apbrīnojami sirsnīgi, mīļi un asprātīgi šķetina dažādus dzīves un mīlas stāstus. Patiesi izdevies un neparasts debijas romāns.
rbb Radio Fritz

Spoža debija, reizē literārs mākslas darbs un izklaide.
Wiener Literaturhaus Online

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu.

Iesaki draugiem