Apraksts

Izmēģini šeit!

Interaktīvais mācību materiāls “Dabaszinības 5.–6. klasei” 1. daļa ir lokalizēts un veidots atbilstoši Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām valsts standarta pamatizglītībā prasībām dabaszinībās. DVD iekļautie temati papildina jebkuru mācību grāmatu un ir lielisks veids, kā aizraujoši apgūt jauno vielu vai atkārtot zināšanas. Materiālu var izmantot stundu laikā skolotāja vadībā, fakultatīvu nodarbībās, uz interaktīvās tāfeles, kā arī individuāli mājās.
Interaktīvajā DVD “Dabaszinības 5.–6. klasei” 1. daļa ir iekļauti 24 temati, kas sakārtoti četrās nodaļās: “Saules sistēma. Visums”, “Zeme”, “Augi un dzīvnieki”, “Cilvēks”. Katrā no tematiem ir bagātīgs ilustratīvais materiāls, video, animācijas, daudzveidīgi uzdevumi. Skolēniem ir iespēja jebkurā brīdī atgriezties pie jau aplūkotajiem tematiem, izveidot saviem mācību mērķiem atbilstošus tematu sarakstus, redzēt savu progresu, pieļautās kļūdas, priekšskatīt atbildes, izmantot tādus papildrīkus kā skaidrojošā vārdnīca, kalkulators, ķīmisko elementu periodiskā tabula. Par pareizi izpildītiem uzdevumiem skolēns saņem aizraujošas balvas (animācijas, papilduzdevumus, neparastus faktus), kas rosina interesi par zinātni un motivē mācīties.
Tagad tas viss – tikai viena klikšķa attālumā! Ar iZvaigzne sērijas interaktīvo mācību materiālu dabaszinībās skolēni var mācīties saistošā, pusaudžiem saprotamā veidā, balstot mācību procesu uz daudzveidīgām aktivitātēm.

Tematu saraksts “Dabaszinības 5.–6. klasei” 1. daļa

I Saules sistēma. Visums
1. Zemes kustība
2. Saules sistēma
3. Zvaigznes
4. Pavadoņi

II Zeme
5. Zeme
6. Iežu veidošanās
7. Dabas resursi
8. Ūdens uz Zemes
9. Klimats

III Augi un dzīvnieki
10. Augi un to loma dabā
11. Augu barošanās
12. Dzīvnieki
13. Dzīvības procesi
14. Dzīvnieku savstarpējās attiecības
15. Ekosistēmas
16. Dzīves vide

IV Cilvēks
17. Cilvēku orgānu sistēmas
18. Skelets un kustība
19. Uzsūkšanās un izvadīšana
20. Pusaudža vecums
21. Cilvēka vairošanās
22. Elpošana
23. Smēķēšana
24. Dzirde

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium II vai līdzvērtīgs procesors; 1 GB RAM; ar DirectX 9 savienojama videokarte ar 128 MB atmiņu; 700 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP.

Iesaki draugiem