Apraksts

Pētot senu kuģa vraku, arheologs un dzīļu pētnieks Džeks Hovards nejauši iekļūst pašā notikumu virpulī: šausminoši un rūpīgi glabāti pagātnes noslēpumi, nonākuši atklātībā, var izraisīt neiedomājamas sekas. Slepena organizācija un galvu reibinoši plāni par globālu varas pārņemšanu – jau tas vien ir pietiekami nopietni. Taču šo stāstu vēl papildina senu dārgumu krātuves atrašana, starp kuriem ir noslēpumainā, nenovērtējami dārgā un liktenīgu lāstu nesošā zelta maska, kas piederēja Trojas valdniekam Agamemnonam. Brīnišķīgi skaistais veidojums kalpo par simbolu idejai, kuras īstenošana neizdevās nacistiem, bet var izdoties mūsdienās...

Kembridžas Universitātes doktoram un veiksmīgam rakstniekam Deividam Gibinsam piemīt lieliska prasme meistarīgi miksēt rakstnieka fantāziju un reālus vēsturiskus faktus, papildinot tos ar dēkām, kurās dzīvības un nāves robeža teju vai saplūst. Būdams ilggadējs zemūdens arheologs, viņš raksta par tēmu, ko lieliski pārzina, un viņa romāni kļūst par bestselleriem visā pasaulē.

No angļu valodas tulkojis Raimonds Auškāps.


“Grāmatas, kuras es rakstu, ir ātra tempa piedzīvojumu trilleri, bet dziļumos vienmēr ir vēsturiskās patiesības kodols. Šie romāni man ir kā īstas ekspedīcijas, pilni ar saviļņojumu un adrenalīnu, un briesmām, ko pats esmu piedzīvojis visā pasaulē.”
Deivids Gibinss

“Romānā “Trojas maska” – savā līdz šim saviļņojošākā un rosinošākajā piedzīvojumā, bestselleru autors Deivids Gibinss tik meistarīgi sakausē faktus un izdomu kā neviens cits.”
Sunday Times

“Ko jūs iegūstat, ja saliekat kopā Indiana Džonsu un Denu Braunu?
Atbilde: Deividu Gibinsu.”
Mirror

Iesaki draugiem