Apraksts

Sulīgs karstās sicīliešu virtuves stāsts: mežonīgs sekss, kārdinošas ēdienu receptes un nežēlīgas slepkavības.

Briļļainā bibliotekāre Rosa Fjore jaunāko kolēģu vidū ieguvusi iesauku la zitella, vecmeita. Darbabiedres izsmej viņas smagnējo augumu, lielās krūtis un kaislību uz ēdienu gatavošanu. Pagaidām Rosas vētrainos pagātnes noslēpumus te nezina neviens...
Tad bibliotēkā ierodas Viņš. Ārzemnieks. Anglis. Šarmants un noslēpumains. Mīlestība, kas uzplaukst starp abiem, ir kā Rosas gatavotie ēdieni – dedzinoša, nevaldāma un pikanta, ar neaizmirstamu garšas buķeti.
Košākās krāsas un bagātīgākos epitetus autore gan pietaupījusi romāna varoņiem, nevis īpašajiem itāliešu virtuves gardumiem. Varenā, šarmantā un kvēli mīlošā Rosa, viņas neparastie radinieki, neiedomājamās ģimenes tradīcijas – tādus dīvaiņus parasti iepazīstam vien pusčukstus vēstītās dzimtas teiksmās. Izteiksmīgi, ātrsirdīgi, neganti un neatvairāmi. Līdz sirds dziļumiem un pēdējam elpas vilcienam klausīdami un ieklausīdamies vienīgi dziņās, kaisles apmāti un dzīvesprieka apdulluši. Atriebīgi un dedzīgi. Lieliskākie mīlnieki, bīstamākie ienaidnieki.

Lilija Praera dzīvo Anglijā, Londonā, bet daudz laika pavada Sicīlijā, kur radusi iedvesmu savam pirmajam romānam “La Cucina” – “Virtuve”. Lilijas Praeras debija literatūrā ir brīnišķīgs, sievišķīgs un šarmants romāns, kurā mīlestība organiski saplūst ar pārējām dzīves baudām un kaislībām.

No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

Publikācijas

Iesaki draugiem