Apraksts

Grāmatas autors Pēteris Strubergs (1945) ir nenogurdināms pasaules apceļotājs. Viņš regulāri publicē ceļojuma aprakstus žurnālā "Mājas Viesis" un citos plašsaziņas līdzekļos. Viņa ceļojumu piezīmes apkopotas arī vairākās grāmatās.
Līdz šim P. Strubergs bijis jau 65 pasaules valstīs. Viņš pats par savu vaļasprieku saka tā: “Ceļošana man ne tikai sagādā prieku un papildina zināšanas par svešu zemju cilvēkiem, dabu, vēsturi un kultūru, bet arī dod lielisku iespēju par interesantākajiem iespaidiem pastāstīt citiem. Pēc kārtējā ceļojuma tūlīt pat ķeros klāt pie atmiņu kamola un redzēto gluži kā krāsainus dzijas pavedienus ieaužu jaunā grāmatā.”
Šajā grāmatā autors lasītājus aicina kopā ar viņu apmeklēt divas noslēpumu un eksotikas pilnas Āfrikas valstis un iepazīt faraonu un piramīdu zemi Ēģipti un mežonīgo cilšu apdzīvoto Etiopiju: “Pakuģosim pa likteņupi Nīlu, iegriezīsimies noslēpumainās kapenēs un piramīdās, klintīs izcirstos dievnamos un kolorītos tirgos, aplūkosim 1000 gadus senu Bībeli, iepazīsim ļaudis, kas marihuānu uzskata par svētu lietu, uzzināsim, kā notika mumificēšana, kā mūsdienās top papiruss, kāpēc iezemiešiem ir tik daudz rētu un vēl daudz ko citu.”
Tekstu papildina krāšņas fotogrāfijas, kas lieliski ilustrē stāstīto.

Iesaki draugiem