Apraksts

“Tas pārspēj Vēja ēnu. Safons ir mūsu laika labākais stāstnieks.”
Corriere della Sera

Gotiskajā, noslēpumainajā Barselonā, pilsētā, ko veido tumšas ieliņas un ostas piestātnes, seni vecpilsētas nami un smalkas villas ar vējainiem dārziem, jaunais Davids Martins lolo slepenu sapni – kļūt par rakstnieku. Kad liktenis negaidīti piedāvā iespēju publicēt stāstu, šķiet, beidzot viņam uzsmaidījusi veiksme!

Davids rada aizraujošu romānu sēriju, kas vairo jaunā autora slavu un palīdz izpelnīties kāda noslēpumaina izdevēja atzinību. Svešinieks piedāvā Davidam iesaistīties ambiciozā iecerē: sarakstīt grāmatu, kas spētu valdīt pār visu laiku lasītājiem un radītu jaunu reliģiju.

Pieņemot priekšlikumu, jārēķinās ar to, ka tam varētu būt neparedzamas sekas. Tā arī notiek – spriedze pieaug, biedējoši un negaidīti notikumi seko cits citam, un Davids kļūst par liecinieku tam, kā vienā veselumā saplūst īstenība, pārdrošākie un skaistākie sapņi un baismākie murgi, taustāmus apveidus iemanto ikvienas, pat visdziļāk slēptās bailes, bet pazīstamā un drošā pasaule zaudē satvaru un izšķīst...

Karloss Ruiss Safons (1964–2020) ir viens no pasaulē mīlētākajiem un lasītākajiem spāņu autoriem. Viņa sarakstītās grāmatas ir izdotas vairāk nekā 40 valodās un saņēmušas neskaitāmas literārās godalgas. Lasītāji jo īpaši ir iecienījuši romānus no Aizmirsto grāmatu kapsētas sērijas, tostarp “Vēja ēna” un “Eņģeļa spēle”.

No spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere.


Davids, aizvedot Izabellu uz Aizmirsto grāmatu kapsētu, saka: “Katrai grāmatai ir dvēsele. Tā cilvēka dvēsele, kas grāmatu sarakstījis, un to cilvēku dvēseles, kas grāmatu lasījuši, izdzīvojuši un kopā ar to sapņojuši. Katru reizi, kad kāds pārlaiž skatienu tās lappusēm, tās gars aug un kļūst stiprāks.”
Paņemot rokās un lasot šo Karlosa Ruisa Safona grāmatu, to nebūs iespējams nolikt malā – ar katru lappusi, ar katru neticamo un aizraujošo notikumu Safons ved arvien dziļāk noslēpumainajā grāmatu radīšanas, esības un nāves pasaulē. “Eņģeļa spēle” ir kā atzīšanās mīlestībā grāmatām, to rakstīšanai un lasīšanai un autoriem un lasītājiem.
Inga Grencberga, romāna “Sestā sieva” autore

Karloss Ruiss Safons – noskaņojuma un emocionālu manipulāciju pavēlnieks – izvadā mūs caur Barselonas ieliņu labirintu... Tie lasītāji, kuriem tīk aizmirsties lieliskā, nedaudz biedējošā stāstā, kas vienlaikus ir episks un ļoti intīms, tiks apburti!
San Antonio Express-News

Safons ieved grēcīgos nostūros, baudpilnās fantāzijās – erotiskās, maģiskās vai varmācīgās – un beigās pats kļūst par kārdinātāju. Diez vai atradīsies daudzi, kas spēs pretoties Karlosa Ruisa Safona maģijai...
The Guardian

Iesaki draugiem