Apraksts

Par ko vēsta romāns “Labie draugiTM. Nopērc kādu”?

Roboti spēj – viens, divi – kļūt par smagu nastu kaklā. Par to pārliecinās četrpadsmitgadīgais Emīls, kad viņam ļauj izmēģināt Labo Draugu™ – mazu, baltu robotu, ko sauc par Donovanu. Donovana slepenā kamera ieraksta ikvienus zēna melus, ikvienu noslēpumu, ikvienu meitenei pievērstu skatienu, kas turpinās mazliet par ilgu.
Un Emīlam ir ko slēpt. Pirms sešiem mēnešiem viņu aizturēja policija. Tikai neviens nezina, ka zēna vietā vajadzēja būt viņa vecākajam brālim.
Vēl vairāk – katru dienu skolā uzrodas pa jaunam robotam, un katru dienu kāds skolēns sāk atgādināt zombiju. Tikai Emīls zina, kāpēc tā notiek. Diemžēl neviens viņam netic, pat Dženifera Anna Marija ne.
Bet tas ir tikai visu piedzīvojumu sākums...

Kas gan ir noslēpumainais autors, kurš parakstās kā BNR.1?

BNR.1 ir programmatūra, kas raksta grāmatas par Emīlu un robotiem angļu valodā. Pirmo grāmatu sauc “Good Companions™: the Friends You Can Buy”.
Kaut gan grāmata sarakstīta angliski, pirmie, kas to lasīs, būs latvieši!
Grāmatu no angļu valodas tulkojis Ingus Josts.

Kā var zināt, vai jūs sarunājaties ar robotu?

Ja jūs vēlaties pārbaudīt, vai trolejbusā jums blakus sēž cilvēks vai robots, izmantojiet Turinga testu un uzdodiet blakussēdētājam jautājumus. Ja atbildes ir ārkārtīgi sakarīgas, tad droši vien blakussēdētājs ir robots. Ja nesakarīgas – laikam cilvēks. Ja viņš ņurd pretī: “Liec mani mierā, traks esi, vai?”, tad varat būt 100% drošs – cilvēks.

Iesaki draugiem