Apraksts

“Sniega šķūrēšana” – tā galvenais varonis dēvē savu garlaicīgo restorānu apskatnieka darbu. Trīsdesmit četri gadi, rāma dzīve un nekādu piedzīvojumu. Dzīve mainās, kad atmiņas un sapņi viņu uzstājīgi aicina nokļūt vietā, kur reiz vadītas laimīgas dienas kopā ar kādu meiteni. Šaubīgā viesnīciņa kļuvusi par smalku hoteli, un īpaši cilvēki tajā var atrast ko vairāk – par to parūpējas noslēpumainais Aituvīrs. Brūk rutīna, parādās jauni draugi – neparasti skaista pusaudze, veiksmīgs kinoaktieris un sievietes. Bet notiekošais ir savāds, un nevar saprast, kurš un kāpēc to visu darbina.

“ – Dejo! – Aituvīrs teica. – Cita ceļa nav. Tu varbūt domāji, ka es tev kaut ko sīkāk paskaidrošu. Bet es nevaru. Nekādu citu padomu es tev nevaru dot. Dejo! Nedomādams, cik vien labi proti. Tev nekas cits neatliek!”
Un sākas deja. Deja ķermenim un prātam, sirdij un dvēselei.

Haruki Murakami (1949) dzimis Kioto Japānā. Viņa darbi tulkoti un izdoti vairāk nekā četrdesmit valodās, rakstnieks ieguvis dažādas literārās balvas. Taču vislielākā balva ir tā, ka Haruki Murakami kļuvis par kulta rakstnieku jau divām japāņu, amerikāņu un eiropiešu paaudzēm.
Haruki Murakami lasīt ir stilīgi. Tas ir piedzīvojums, pēc kura mainās pasaules uztvere. Ja šī ir pirmā rakstnieka grāmata, ko turi rokā, ievēro: šis ir īpašs darbs un īpašs autors. Uzdāvini sev atklāsmes prieku. Latviski iznākuši romāni: “Kafka liedagā”, “Aitas medīšanas piedzīvojumi”, “Skarbā brīnumzeme un pasaules gals” u.c.

Iesaki draugiem