Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Inguna Bauere (1960) un Laimdota Bauere (1992) ir māte un meita. Mammas iznākušo romānu klāsts tuvojas pirmā desmita robežai, meitai – viss nākotnē. Ingunai ir liela skolotājas darba pieredze, savukārt Laimdota, laba pusaudžu runasveida pazinēja, garstāstu “Kurš viņus sapratīs?” kuplinājusi ar meitenes Elzas dienasgrāmatas fragmentu iespraudumiem.

Kādas skolas 9. klasei ir jauna audzinātāja – Anita Znotiņa. Viņa ir matemātikas skolotāja, tikai skolēni domā, ka briesmīgi veca: viņai jau ir 36 gadi. Vai tāda skolotāja vispār var izprast pusaudžus?

Skolotājas domas par audzināmajiem arī nav nekādas glaimojošās – klase viņai šķiet stipri viduvēja mācībās, turklāt retajam vecāki nav šķīrušies, un nav daudz tādu, kurš būtu apmierināts ar dzīvi.

Sākas ikdiena – taču raibāka, nekā varētu iedomāties. Pārvēršas arī skolotājas dzīve: viņa iemīlas... sava audzēkņa tēvā. Vai skolotāja to drīkst atļauties?

Grāmata „Kurš viņus sapratīs?” ir konkursa „Zvaigznes grāmata. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” laureāte.

Iesaki draugiem