Apraksts

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir mūziķis, dziesmu autors, ekonomists un visā pasaulē pazīstams kriminālromānu rakstnieks. Par savu pirmo romānu no Harija Hola sērijas Jū Nesbē saņēmis prestižo Glass Key Award balvu.

Bankas novērošanas kamera fiksējusi, kā bankā Oslo ienāk vīrietis. Viņš pieliek šaujamieroci pie kasieres galvas un liek viņai skaitīt līdz divdesmit pieci. Tā kā norādītajā laikā aplaupītājs naudu nesaņem, viņš izšauj. Jaunā sieviete mirst, un divi miljoni Norvēģijas kronu pazūd bez pēdām.

Pēc nakts, kas pavadīta kopā ar bijušo draudzeni Annu Betsenu, policijas izmeklētājs Harijs Hols pamostas savās mājās viens ar spēcīgām galvassāpēm. Viņa mobilais telefons ir pazudis un viņš neatceras, kas noticis pēdējo divpadsmit stundu laikā. Tajā pašā dienā Anna tiek atrasta nošauta savā guļamistabā, un Harijs Hols kļūst par pirmo aizdomās turamo izmeklēšanā, kuru vada Harija sāncensis izmeklētājs Toms Volers.
Tikmēr turpinās īpaši nežēlīgas banku aplaupīšanas. Jo tālāk virzās Harija vadītā izmeklēšana, jo skaidrāks kļūst fakts, ka banku aplaupīšanas un Annas slepkavība ir savā starpā saistītas lietas, tomēr Volers negrasās atkāpties.

“Ja “Atriebes dieviete” ir pirmais romāns no Harija Hola sērijas, kuru jūs lasāt, jūs nekad nepalaidīsiet garām nākamo! Ja esat kriminālžanra fans, tad Harijs Hols ir īstais vīrs!”
Arizona Republic

“Jū Nesbē radītais filmas scenārijam līdzīgais stāstījums ir daudz iespaidīgāks par apledojušu slaloma trasi Norvēģijas kalnos – ātrāks, ar asākiem pagriezieniem un negaidītiem tramplīniem.”
New Orleans Times-Picayune

No norvēģu valodas tulkojusi Raita Kozlovska.

Iesaki draugiem