Apraksts

Maoru dziesma ir latviešu lasītājiem jau pazīstamā un iemīļotā romāna Balto mākoņu zemē turpinājums. Tam sekos triloģijas noslēdzošā daļa. Kivi aicinājums.

Romāna Balto mākoņu zemē turpinājumā darbojas lasītājiem jau pazīstamās personas Gvineira, Helēna, Džeimss, Dafne u. c., taču galvenie notikumi risinās ap Elēnu un viņas māsīcu, Pola Vordena un Maramas meitu, Kuru-maro-tini.

Jaunzēlande, 1893. gads. No Īrijas Kvīnstaunā ierodas piedzīvojumu meklētājs Viljams Martins cerībā atrast tālajā un eksotiskajā zemē zeltu un dzīves laimi.
Elēna uzreiz iemīlas izskatīgajā Viljamā, un arī jaunais vīrietis, šķiet, nav vienaldzīgs pret piemīlīgo meiteni. Tad ciemos ierodas Elēnas māsīca Kura-maro-tini, un Viljams nespēj pretoties viņas eksotiskā skaistuma un brīvo uzskatu valdzinājumam...

Līdztekus romāna varoņu savstarpējo attiecību līkločiem autore krāšņi attēlo Jaunzēlandes eksotisko dabu un vēsturi. Detalizēti aprakstot Jaunzēlandes ogļraktuvju pilsētiņas Greimutas ikdienu 19. gs. beigās, vēstījumā veiksmīgi iesaistīts patiess nelaimes gadījums raktuvēs, kad daudzi ogļrači gāja bojā pazemē. Tāpat kā triloģijas pirmajā grāmatā, Sāra Larka iepazīstina arī ar maoru tradīcijām, it īpaši ar viņu dziesmām un mītiem.

Iesaki draugiem