Apraksts

Romāns vēsta par pirmajiem angļu ieceļotājiem Jaunzēlandē 19. gadsimta vidū. Sižeta centrā ir divas ģimenes, kuras saista naids, mīlestība un divu sieviešu draudzība mūža garumā. Romānā ir brīnišķīgi Jaunzēlandes eksotiskās dabas apraksti, autore ir pievērsusies arī šīs zemes vēsturei un veiksmīgi iesaistījusi sižetā Jaunzēlandes pirmiedzīvotāju maoru dzīvesveidu un paražas.

Londona, 1852. gads. Divas jaunas sievietes uzsāk ceļojumu uz Jaunzēlandi. Tas viņām ir jaunas dzīves sākums – abas kļūs par dzīvesbiedrēm vīriešiem, kurus nepazīst un kurus nav pat redzējušas. Dižciltīgā Gvineira ir apsolīta par sievu bagātam „aitu baronam”, bet jaunā un skaistā guvernante Helēna kļūs par kāda fermera laulāto draudzeni.
Abas jaunās sievietes cer, ka viņu ilgas piepildīsies tālajā, paradīzei līdzīgajā zemē. Vai viņas atradīs kāroto mīlestību un laimi?

Vācu rakstniece Sāra Larka ir dzimusi 1958. gadā Bohumā. Viņa ir studējusi vēsturi un literatūrzinātni. Ilgus gadus strādājusi par gidi un jau jaunības gados iemīlējusies Jaunzēlandē, tās pievilcīgajās un maģiskajās dabas ainavās.
Balto mākoņu zemē ir Sāras Larkas pirmais romāns. Pašlaik rakstniece dzīvo Spānijā.

Publikācijas

Iesaki draugiem