Apraksts

Ķīna pārsteidz ar neizmērojamu plašumu, interesantu vēsturi, bagātīgu kultūras mantojumu, modernām lielpilsētām un iespaidīgām dabas ainavām. Tā ir kļuvusi atvērta tūristiem, tomēr joprojām ir noslēpumaina, bieži vien nepieejama un grūti izprotama, tāpēc vēl jo vairāk piesaista ceļotājus, kas alkst paši klātienē redzēt grāmatu attēlos aplūkotos skatus.
Šis ceļvedis iepazīstina ar atšķirīgajiem Ķīnas reģioniem, to iedzīvotājiem, tradīcijām un krāšņajiem svētkiem. Tas būs lielisks palīgs, plānojot ceļojumu pa šo brīnišķīgo zemi.
Valsts ziemeļos ir iespējams apskatīt vairākus nozīmīgus senās Ķīnas civilizācijas simbolus – Pekinas Aizliegto pilsētu, Lielo Ķīnas mūri un pirmā imperatora terakotas armiju. Centrālajā Ķīnā iepazīstiet “Ķīnas Venēciju” – dārzu un kanālu pilsētiņu Sudžou –, valsts dienvidu reģionā kosmopolītisko Honkongu un Makao, bet, lai nokļūtu modernās Ķīnas sirdī, dodieties uz rosīgo, debesskrāpju un reklāmu ugunīs mirdzošo Šanhaju!
Dabas mīļotājus valdzinās neparastās karsta ainavas, kas paveras braucot pa Lidzjanas upi, vai budistu svētie kalni ar tempļiem to virsotnēs. Savukārt ceļotāji, kurus vilina neierastāki maršruti, var iepazīt teiksmainā Zīda ceļa reģionu, pārnakšņot mongoļu nomadu jurtā, vai apmeklēt Tibetu.
Lai kurp jūs dotos, nobaudiet ķīniešu ēdienus (tam dažkārt var būt nepieciešama zināma drosme) un paviesojieties kādā no tējas namiņiem!
Ceļvedī sniegti arī praktiski padomi dažādām ikdienas situācijām, ieteikumi apmešanās vietas un restorānu izvēlei.
Tekstu papildina lieliski fotoattēli, ilustrācijas un kartes.

Iesaki draugiem