Apraksts

Rejs Bredberijs (1920) ir viens no spožākajiem un talantīgākajiem ASV rakstniekiem, kurš darbojas galvenokārt fantāzijas žanrā. Latviešu lasītāji jau pazīst viņa darbus “Marsiešu hronikas”, “Pieneņu vīns” un “451 grāds pēc Fārenheita”.
Krājumu “Tagad un mūžīgi” veido divi jaunākie Reja Bredberija darbi, kuri atkal apliecina rakstnieka pārsteidzošo iztēli un prasmi uzburt romantikas un nostalģiskas burvības noskaņu.
Darba “Kaut kur spēlē orķestris” varoņa, jauna rakstnieka piedzīvojumi sākas, kad viņš izkāpj no vilciena vientuļā stacijā un nokļūst dīvainā mazpilsētiņā, kur šķiet apstājies laiks. Vai viņa sapņu sieviete Nefa palīdzēs atminēt pilsētas noslēpumu?
“Leviatāns 99” − stāsts, kura sižets sasaucas ar H. Melvila sāgu par balto vali, – ir literāri spožs Reja Bredberija filosofiskās fantāzijas paraugs. Jaunais astronauts Ismaēls un viņa draugs, citplanētietis Kvello dodas ceļojumā ar zvaigžņu kuģi, lai pildītu svarīgu uzdevumu. Taču kuģa kapteinis akls un zaudējis prātu; viņi novirzās no kursa…
No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.
Mākslinieks Arnis Zariņš.

Iesaki draugiem