Apraksts

Džons Grišams (dz. 1955) reiz bijis politiķis un advokāts un pēc pievēršanās rakstniecībai radījis daudzus spriedzes pilnus romānus, kurus iemīļojuši arī latviešu lasītāji. Starp populārākajiem viņa darbiem rodami tādi bestselleri kā “Pēdējais zvērinātais”, “Iesācējs”, “Pavēste”, “Nepatiesi apsūdzēts” u. c. Pēc Džona Grišama darbu motīviem uzņemtas arī visā pasaulē populāras filmas, piemēram, “Firma”, “Pelikānu lieta”, kā arī “Iesācējs”.

Klentonas mazpilsētas Misisipi iedzīvotāji cits citu pazīst un no rītiem, ejot uz darbu, sasveicinās un uzsmaida cits citam. Dzīve rit savu gaitu, līdz tiek izvarota un pazemota desmit gadus vecā afroamerikāniete Tonja Heilija... Pilsētiņa, kuru pārsvarā apdzīvo baltādainie iedzīvotāji, ir šokēta par divu vietējo jauniešu necilvēcīgo rīcību un gaida taisnīgu tiesu. Nogalinātās meitenītes tēvs Karls Lī Heilijs, vīlies tiesu sistēmā un atsaucis atmiņā līdzīgu notikumu, kad izvarotāji tika attaisnoti, nolemj pats sodīt ļaundarus... un nonāk uz apsūdzēto sola.
Desmit dienu laikā nelielās Klentonas pilsētiņas mierpilnā dzīve pārvēršas līdz nepazīšanai − uzliesmo rasu naids, tiek dedzināti krusti un nogalināti cilvēki. Visa Amerikas Savienoto Valstu sabiedrība sasprindzinājumā noraugās uz šokējošajiem notikumiem mazpilsētā un jaunā un talantīgā advokāta Džeika Brigensa centieniem glābt sava klienta Karla Lī Heilija... un arī savu dzīvību.

“Laiks nogalināt” ir Džona Grišama pirmais romāns. Tas pirmoreiz izdots 1989. gadā. Pēc romāna motīviem uzņemta kinofilma, kurā galveno lomu atveidojis Semjuels Lī Džeksons.

Publikācijas

Iesaki draugiem