Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Rakstnieks Ēriks Kūlis (dz. 1941) latviešu lasītāju auditorijā ir iecienīts kā labs stāstnieks nu jau gluži vai pusi gadsimta (pirmā publikācija 1962.gadā). Latvijā izdoto darbu krājumā vairāk kā 30 grāmatu pieaugušajiem un bērniem. Stāsti tulkoti un publicēti lietuviešu, igauņu un čehu literārajos žurnālos, divas stāstu grāmatas izdotas Maskavā. Viņa prozas meistara stils saista ar valodas ritējumu, episki tvertu ikdienas dzīves skatījumu, konkrētību, interesantu raksturu tēlojumu un patīkami ironisku stāstītāja skatījumu uz pasaulē notiekošo.
Ērika Kūļa darbā „Viesu nama romāns” sižetiski raitais, ar autora ironisko skatījumu apveltītais lauku viesu nama ikdienas dzīves tēlojums ļauj lasītājam kļūt gluži vai līdzdalīgam notikumos, kuros iesaistīts raibu raibais visāda vecuma, tautību, sociālo slāņu apmeklētāju, kaimiņu un pagasta iedzīvotāju pulks.
Kamēr Drāšu viesu nama saimniece Skaidrīte viesojas Austrālijā pie savas tantes, viņas vīram Arturam gadās romāns ar kaimiņmāju saimnieci Elvu. Kad Skaidrīte atgriežas no Austrālijas ar tantes mantojumu, naudai un bijušajai dzīvei ir zudusi agrākā vērtība...

Iesaki draugiem