Apraksts

Karma, nāve un reinkarnācija daudziem šķiet saistošas tēmas. Jo dziļāk cilvēks tās izprot, jo jēgpilnāka kļūst viņa dzīve. Iedziļinoties karmas, nāves un reinkarnācijas izpētē, var iemācīties jaunu attieksmi, ar kādu sākt katru savas dzīves dienu, saprast, ka to piepilda dziļa jēga, un atklāt iekšēju prieku, kas turpmāk caurstrāvo visu dzīvi.

Šajā grāmatā Paramhansa Jogananda, dižais jogas skolotājs, dalās savās zināšanās un pieredzē, un – kas ir vēl svarīgāk – stāsta, kā optimāli izmantot katru savas dzīves dienu. Joganandas uzskati ir radušies iekšējā patiesības izziņas ceļā, nevis teorētiskas apceres rezultātā. Viņš piedāvā intriģējošas atbildes uz dzīves lielajiem jautājumiem:
* kāpēc pasaulē ir tik daudz ciešanu un netaisnības?
* kā izturēties pret dzīves izaicinājumiem?
* kas ar cilvēku notiek nāves brīdī un pēc nāves?
* vai eksistē debesu valstība?
* kāds ir reinkarnācijas cēlonis un mērķis?

Skaidrojot karmas, nāves un reinkarnācijas procesus, Jogananda vēsta arī par dvēseļu eksistences dziļāko nolūku. Sapratne par šiem jautājumiem sniedz skaidrību, pārliecību un garīgu iedvesmu:
“Kad jutīsiet, ka zvaigznes, mākoņi, putni, zvēri, visi cilvēki, tostarp arī atstumtie, ir jūsu asinsradinieki, kad jūsu sirds pukstēs vienā ritmā ar viņējām, vairs nebūsiet pakļauti reinkarnācijai. Jūs būsiet brīvi un varēsiet atvērt varavīksnes vārtus uz patieso gudrību, lai ciešanu nomocītā dzīvā un nedzīvā radība spētu traukties Dieva nebeidzamajā brīvībā.”

"Kā spoža gaisma tumsā – tāda bija Joganandas esamība šajā pasaulē. Tik izcila dvēsele uz Zemes ierodas ļoti reti, kad cilvēcei pēc tās ir tiešām liela nepieciešamība."
Kančipuramas klostera priekšnieks

Paramhansa Jogananda (Indija, 1893 - 1952) ir viens no slavenākajiem 20. gadsimta jogas skolotājiem, pirmais, kurš iepazīstināja Rietumu pasauli ar jogu - Indijas seno zinātni par sevis realizāciju. Joganandas mācība ir universāla un piedāvā praktisku pieeju cilvēka iekšējai atmodai. Tā īpaši akcentē nepastarpinātu dievišķo pieredzi, ko Jogananda dēvēja par “sevis realizāciju”.

Iesaki draugiem