Apraksts

„Maroka ir kā koks, kura saknes aug Āfrikā, bet lapas elpo Eiropas gaisu”. Šo metaforu Marokas karalis Hasans II (1929–1999) lietojis, raksturojot savu zemi, kas lepojas gan ar senām tradīcijām, gan ar nemainīgu virzību uz moderno pasauli.
Maroka ar daudzveidīgajiem dabas apstākļiem, multikulturālo vidi un bagāto vēsturi ir tūristiem ļoti interesanta valsts. Šis ceļvedis iepazīstina ar sešām nozīmīgākajām Marokas pilsētām – Rabātu, Kasablanku, Tanžeru, Marrākešu, Miknēsu un Fēsu – un kolorītajiem valsts reģioniem – Atlasa kalnu apgabaliem, Atlantijas okeāna un Vidusjūras piekrasti, Rīfa kalnu un tuksnešainajiem apvidiem.
Marokas pilsētās varēsiet vērot spilgtu kontrastu starp senajiem cietokšņiem, mošejām, tirgiem un moderno arhitektūru. Valsts galvaspilsētā Rabātā valda kosmopolītiska gaisotne, lielākā Marokas pilsēta Kasablanka lepojas ar interesantu Art Deco stila arhitektūru, Tanžera apbur ar savu kultūrvēsturiskā mantojuma šarmu, savukārt Marrākeša devusi Marokai tās nosaukumu. Dabas mīļotājus un aktīvās atpūtas cienītājus valdzinās gan Atlantijas okeāna piekraste ar skaistām un mežonīgām pludmalēm, gan Atlasa kalnu apgabali ar plašiem ciedru mežiem, dziļām ielejām un ainaviskiem ūdenskritumiem, gan tuksnešainie apvidi valsts dienvidos.
Ceļvedī uzzināsiet arī daudz interesantu faktu par Marokas iedzīvotājiem, vēsturi, kultūru, saimniecību un tradīcijām. Lai kurp jūs dotos, nobaudiet kādu no marokāņu tradicionālajiem ēdieniem un apmeklējiet Marokas tirgu jeb sūku!
Ceļvedī sniegti arī praktiski padomi dažādām ikdienas situācijām, ieteikumi apmešanās vietas un restorānu izvēlei. Tekstu papildina krāšņi fotoattēli, ilustrācijas un kartes.

Publikācijas

Iesaki draugiem