Apraksts

Ceļvedī ir ietverti 10 ceļojuma maršruti pa Lietuvu, kas iepazīstina ar interesantām mūsu kaimiņvalsts pilsētām, unikāliem dabas objektiem un skaistām, kultūrvēsturiskām vietām. Šī ceļveža īpaša vērtība ir tā, ka tajā jūs atradīsiet nevis informāciju par atsevišķiem apskates objektiem, bet gan rūpīgi pārdomātus ceļojumu maršrutus, kuru aprakstus papildina arī nelielas kartes.
Ikvienam no mums, dodoties ceļojumā, motivācija un intereses mēdz būt atšķirīgas, tāpēc arī šajā ceļvedī apkopotie 10 maršruti ir atšķirīgi. Katrs no piedāvātajiem maršrutiem iepazīstina ar dažādiem Lietuvas pievilcības aspektiem un rakstura šķautnēm, tāpēc šis ceļvedis būs lielisks palīgs kaimiņvalsts daudzveidības atklāšanā. Apvienojot vienā ceļojumā vairākus maršrutus, apskatiet tikai maršruta daļu, meklējiet tūrisma aģentūras piedāvājumā ceļojumu, kas aizved uz tām Lietuvas vietām, kas jūs ieinteresējušas, lasot šo grāmatu!
Ja vēlaties apskatīt modernu un dinamisku galvaspilsētu, dodieties uz Viļņu! Ja valdzina jūra un gribas pabūt valdzinošākajā Lietuvas kūrortpilsētā, posieties ceļā uz Palangu! Ja sapņojat par delfīnu izrādi un balto smilšu tuksnesi, nevilcinoties brauciet uz Klaipēdu un Kuršu kāpu! Ja alkstat atpūsties no steigas un baudīt romantiku civilizācijas mazskartā vidē, ceļojiet uz Aukštaitijas ezeru zemi! Ja nepieciešams nostiprināt veselību un gūt harmoniju, apmeklējiet Dienvidlietuvas kūrortpilsētas! Ja jūs interesē sakrālā arhitektūra un dziļi sirdī mīt ticība brīnumam, jums patiks centrālā Lietuva, kur var lieliski iepazīt lietuviešu dzīvesstilu un pasaules redzējumu! Savukārt ja Lietuvā gadījies nonākt pa ceļam uz mājām, uztveriet braucienu cauri kaimiņzemei kā dāvanu, nevis apnicīgu slogu, jo šādi var atklāt valsts daudzveidīgo identitāti, spilgto raksturu un apburošo pievilcību!
Ceļvedis izdots formātā, kas ļauj to ērti paņemt līdzi, dodoties ceļojumā. Izdevuma vāku noformējumā izmantotas fotogrāfijas, kurās redzamas dažas no bezgala daudzajām, redzēšanas vērtajām Lietuvas vietām.

Iesaki draugiem