Apraksts

Es stāstu par Dieva meklētājiem, kuri mani uzrunājuši un kurus raksturo viņu dzīves intensitāte un ticības košums – atsvaidzinošs, pārdomāts un godīgs. Mazā Latvijas zeme lielo valstu vidū nav palikusi maza savā domāšanā. To cenšos aprādīt, aplūkojot mūsu tautā cienīto dižgaru reliģisko domu kalngalus.
Egils Grīslis

Grāmatā daudzpusīgi, spilgti un netradicionāli raksturoti ar Latviju dažādos veidos saistītas personības, autoram tuvie domātāji ─ nopietnie garīgā ceļa meklētāji:
Zenta Mauriņa ● Konstantīns Raudive ● Andrievs Niedra ●Nikolajs Rērihs● Kārlis Beldavs ● Kārlis Kundziņš ● Arnolds Lūsis ●Egils Grīslis ●Vilis Augstkalns ● Modris Plāte● Juris Rubenis ● Māris Subačs●

Uz akadēmiskiem avotiem balstītās tēlainās esejas izstaro autora mīlestību uz Dievu un savu tautu, iepazīstina ar izvēlēto personību reliģiskajiem ieskatiem un garīgajiem meklējumiem atklāj ar Latviju saistītas garīgās domas attīstību internacionālās teoloģijas kontekstā un sniedzas pāri gan konfesiju, gan valstu ģeogrāfiskajām robežām.

Amerikāņu un kanādiešu luterāņu mācītājs profesors Emeritus Egils Grīslis ir visievērojamākais latviešu izcelsmes reformācijas vēstures pētnieks, starptautiski atzīts anglikāņu teoloģijas eksperts. Kā viens no līdzautoriem E. Grīslis daudzus savas dzīves gadus ir veltījis anglikāņu teoloģijas tēva Ričarda Hukera kritisko kopoto rakstu pirmizdevumam. Viņa vairāk nekā 50 akadēmiskie raksti par teoloģiju angļu valodā ir tikuši publicēti dažādos zinātniskos izdevumos.
Latvijā E. Grīslis vislabāk pazīstams kā Martina Lutera eksperts ─ vienīgās latviešu valodā uzrakstītās M. Lutera biogrāfijas autors; 19 trimdā izdotu latviešu valodā izdotu grāmatu autors .

Publikācijas

Iesaki draugiem