Apraksts

Grāmatā "Mediju misija" filosofijas doktore, profesore, sabiedrībā pazīstamā žurnāliste un publiciste Sandra Veinberga atspoguļo Latvijas preses nozares attīstību, sasniegumus, procesus un problēmas pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas. Šie jautājumi skatīti saistībā ar Latvijas vēsturi un preses attīstības tendencēm pasaulē.
Analizējot Latvijas preses žurnālistiku, autore piedāvā arī daudzu mūsu valsts periodiskās preses izdevēju viedokli par avīžu un žurnālu vēsturi, misiju un attīstības perspektīvām.
Izdevums pamatojas uz autores ilggadējo zinātnisko pieredzi mediju pētniecībā (latviešu valodā ir iznākušas viņas grāmatas «Masmediji» un «Publiskās attiecības. Teorija un prakse») un žurnālistisko praksi preses un ētera mediju darbā gan Latvijā, gan ārzemēs. Izvirzot versijas un piedāvājot problēmu skaidrojumus, S. Veinberga nepārprotami rosina lasītājus iedziļināties jautājumā par mediju lomu un misiju Latvijā mūsdienu pasaulē.

Iespējams, ka no valsts varas neatkarīga, brīva un uzskatu, vērtību un viedokļu ziņā daudzveidīga prese ir līdz šim būtiskākais Latvijas demokrātijas sasniegums.»
Sandra Veinberga

Publikācijas

Iesaki draugiem